Свирепа и невиждана по дързост и мащаб за последното десетилетие улична нарковойна се води в София от няколко месеца, а МВР сякаш е заело позицията на пасивен наблюдател.

 

Така най-кратко биха могли да бъдат описани видеокадрите от бруталния бой, разразил се в нощта на миналия петък – 13 януари пред популярната дискотека в София „РМ“ на жълтите павета.

 

Мутренското меле в центъра на София – епизод от жестоката нарковойна Весо Телото – Росен Стъкларя

Неколцина здравеняци налагат мъж с юмруци пред очите на над 50 свидетели, чакащи пред входа на нощния клуб. Акцията на биячите продължава около половин минута, а при оттеглянето си нападателите мятат две самоделни миниумни бомби, които се взривяват в непосредствена близост до участниците в мелето и като по чудо не нараняват никого.

 

Кървавото меле е епизод от нарковойната между Телото и Стъкларя за това кой да контролира бизнеса с продажбата на кокаин в оборотните заведения в центъра на столицата. Акцията срещу конкурентен дилър е проведена от бригада професионални биячи, ръководена от Веселин Емралев – Телото, а запознати твърдят, че показно пребитият е Кристиян Василев – Боксьора.

 

 Запознати издават, че Боксьора е отговорен за зареждането и наблюдението на дилърите на кокаин в центъра на София в люлински престъпен наркосиндикат, ръководен от Росен Кръстев – Стъкларя. Неофициално се твърди, че възходът на структурата му се дължи на завръщането у нас на позабравения люлински наркобос Мирослав Пелтеков – Мирката.

Отново според неофициална информация, босът в сянка е Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския. Смята се, че след като излезе преди половин година от затвора, е проявил претенции да контролира част от уличната търговия с наркотици в София.

 

Само допреди няколко месеца Весо Телото нямал пукнат лев в джоба, а сега се движи из София с бронирани автомобили, което показва, че има здрав гръб зад себе си.

Припомняме, че в началото на декември един от дилърите на Весо Телото бе нападнат брутално.

Ермалаев бе задържан след последното меле на 13 януари, но след няколкочасов престой в Първо РПУ, бе освободен.

 

Експолицейски служители коментират с тревога, че през последната година и половина антимафиотите от отделите за борба с наркоразпространението сякаш демонстративно бездействат и не провеждат акции срещу организираните престъпни банди.

 

Полицейски източник посочва, че след последните рокади в МВР, инициирани от последните двама министри Бойко Рашков и Иван Демерджиев, заради масовите чистки и размествания, редовите служители предпочитат да не се занимават с разследвания срещу мастити наркобандити. Арестуват само дребните риби, колкото да отчитат дейност. Босовете разбира се усещат това и разрастват наркоструктурите си.

Източник: Уикенд