Митрополит Кирил е бил удушен от свой близък, затънал в дългове

Митрополит Кирил е бил убит заради хазарт. Новата, поредна версия за смъртта на владиката, за пореден път разбуни духовете година след кончината му, която продължава да тъне в мистерия. Местни рибари обаче твърдят, че за смъртта на варненския митрополит Кирил е виновен негов близък, затънал в дългове заради страстта си към хазарта.

[caption id="attachment_420086" align="alignright" width="300"]Варненският митрополит Кирил Варненският митрополит Кирил[/caption]

Както знаете, приживе духовникът контактуваше с много хора, а един от тях - търговец на дребно, е бил сред най-близките му. Местните обаче се боят да назоват името му, тъй като се боят от сприхавия му нрав. Единствено Кирил успявал да се справи с гневните му изблици. Владиката обаче не одобрявал зависимостта му хазарта и доста често влизал в пререкания с него заради това.

Комарджията изобщо не вземал присърце поученията на митрополит Кирил, докато последният не му отказал категорично да му даде пари, за да играе. Това вбесило мъжа и той изпаднал в умопомрачение и в пристъп на ярост удушил владиката, шушукат местните. В опит да прикрие грозното си дело, комарджията хвърлил тялото на Кирил в морето, където беше открито на 9 юли миналата година, припомнят от vsekiden.com.