Мерилин Монро може би е убита от мафията в САЩ, за да не роди дете от Кенеди. Скандален нов филм лансира изключително противоречиви версии за живота и смъртта на легендата на Холивуд. Екранизацията е по също толкова скандален биографичен роман на писателката Джойс Карол Оутс, наречен "Блондинката".

В него се говори за миналото на Мерилин, като за смъртта й се обвинява президентът Джон Кенеди, както и мафията. Въпреки че биографите на Мерилин протестират, че в лентата има много измислици, част от историите разказани в тричасовия проект на "Нетфликс", съдържат и доза истина.

Така например, самата актриса още приживе признава, че майка й на няколко пъти е заплашвала живота й, а освен това вторият й съпруг Джо Димаджио я е удрял и то многократно.

Най-интересна за всички е историята около връзката й с Джон Кенеди. Въпреки че мнозина се опитват да запазят аферата им в тайна, скоро се разбира, че двамата са се виждали няколко пъти в частни апартаменти на различни хотели в Ню Йорк и Вашингтон. Монро обаче не искала до себе си обсебен човек като президента на Америка, затова и прекратила отношенията им доста бързо.

Не така стоят обаче нещата с брат му Робърт Кенеди, който всъщност може да се окаже и отговорен за смъртта й.

Робърт Кенеди е човекът, който я представя на президента и я утешава след раздялата й с най-могъщия човек в Америка. Смята се, че актрисата е била обсебена от него и е била убедена, че той ще се разведе с първата си съпруга и ще се ожени за нея, като я направи следващата първа дама на САЩ.

В деня на смъртта й Робърт Кенеди се оказва в дома й /факт, който години наред се прикрива умишлено/, а освен това се предполага, че актрисата е била бременна, когато е починала.

Според най-популярните слухове, тя е убита от мафията, защото са се страхували, че може наистина да разкрие скандални тайни за тях на президентското семейство, а отделно са се стремели да дискредитират и Кенеди, който бил най-яростният им противник. Смъртта на Мерилин Монро си остава и до днес една от най-големите мистерии на Холивуд. Но именно връзката й с братята Кенеди я прави толкова загадъчна и странна.