Оказва се, че най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който на 16 април бе зрелищно ограбен от дръзки и въоръжени до зъби тъмнокожи бандити на една от най-оживените улици в Барселона, далеч не е единственият потърпевш популярен българин, станал жертва на ширещата се напоследък тежка организирана улична престъпност в Барселона, Рим, Париж, Лондон, а и в други мегаполиси в сърцето на цивилизована Европа.

 

Само през последните няколко месеца поне дузина родни богаташи, сред които и висаджийската вдовица Мая Илиева, кокаиновият наркотрафикант Георги Семерджиев – Жоро Шопа и футболният бос със сенчеста закваска Стойне Манолов, са ставали мишена на улични обири, реализирани от въоръжени банди в Париж и Барселона.

 

Мая Илиева, Жоро Шопа и Стойне Манолов също ограбени като Гришо от тъмнокожи бандити

Преди няколко месеца Мая Илиева останала без скъпоструваща гривна и часовник, след като била ограбена от трима тъмнокожи мъже. Грабежът бил извършен на излизане от ресторант в центъра на Париж, в района около Айфеловата кула. Общата стойност на откраднатите бижута от висаджийската вдовица е минимум 50 000 евро. Нито тя, нито придружаващите я приятели, не са пострадали.

 

Криминалисти от френската столица твърдят, че шансът извършителите да бъдат заловени с плячката, са много малки.

 Обирджиите в Париж са предимно африкански бандити, които крадат луксозни часовници, бижута и скъпи дамски и мъжки чанти. Полицията не успява да се справи с ширещата се престъпна вълна, насочена основно към богаташи.

 

Поради тази причина местните богаташи вече се разхождат из Париж, придружени от засилена охрана и в никакъв случай не носят часовници. В реномираните хотели изрично предупреждават гостите си да не излизат с бижута, часовници и голяма сума пари в брой.

 

Далеч по-критична е ситуацията в Барселона. На града вече се носи славата на най-опасния туристически град в Европа. Всеки ден там се регистрират между 30 и 50 крупни улични обира. Почти всички жертви са заможни туристи от цял свят, които са нападнати и ограбени посред бял ден пред многобройни свидетели.

 

Сред прясноограбените българи в Барселона е и Стойне Манолов. Дългогодишният сътрудник на хазартния могул Васил Божков и президент на вече закрития след серия съмнителни мачове футболен клуб „Царско село“, е претърпял инцидент на 5 април, часове преди великото испанско футболно дерби „Барселона“ – „Реал“ (Мадрид). Той е останал без „Картие“, оценено на 50 000 евро.

 

Миналата есен жертва на въоръжен грабеж в Барселона стана и Жоро Шопа. Някогашният диспечер на Брендо в кокаиновия трафик е бил нападнат от мароканци в сърцето на Барселона и ограбен малко, след като е посетил бутик на „Картие“, заедно с настоящата си изгора Юлия.

 

Любопитна подробност е, че Семерджиев не е подал сигнал, че е станал жертва на грабеж.  Запознати разкриват, че в момента срещу него се води разследване за пране на пари в Испания, възбудено от местната прокуратура и поради тази причина не е искал нито да се знае, че е ограбен, нито пък да се посочва стойността на задигнатото от него.

Източник: Уикенд, crimesbg.com