Името на 39-годишния Рушид Рушид, който застреля двама и рани седем в свирепа циганска свада в Нова Загора не е познато за съдебната ни система.

Оказа се обаче, че именно той е човекът, снабдявал бардаците в Германия и Нидерландия с мургави проститутки от Нова Загора, Айтос, Сливен и Ямбол.

Оказа се, че именно война за проститутки е в основата на войната между двата могъщи ромси клана в Нова Загора, която завърши с двама убити и седем ранени.

Вероятно си спомняте, че преди броени дни ромския квартал „Шести“ в Нова Загора бе наводнен с река от кръв насред пищна циганска сватба. 
Часове след баталните сцени, в гетото нахлуха жандармерията и баретите и закопчаха десетки, сред които и масовия убиец Рушид Рушид.

Предвид това с какво се занимава Рушид се смята, че е разстрелял с незаконния си пистолет Макаров и пушка помпа цигани от конкурентен клан, с който имал търкания заради трафика на проститутки.

Припомняме, че от изстрелите на Рушид загинаха 65-годишният Васил Кунгалов и 31-годишният Петър Петров. Сред тежко ранените с куршуми общо седем души е и 31-годишна жена, която е с регистрация за проституция във Франция, разкрива разследващ полицай от Сливен. 

Убитите и ранените са от един и същи цигански клан, атакувал къщата на Рушид Рушид. По-рано сутеньорът умишлено провокирал опонентите си с вулгарни коментари в социалните мрежи.

Разследващи разкриват, че Рушид Рушид е очаквал, че къщата му ще бъде нападната и се е въоръжил като за война – с пушка, пистолет и с поне още 2 огнестрелни оръжия, които обаче до момента не са открити. 
Когато ромите са нахлули в дома му, той ги посрещнал с безразборна стрелба. 

Предварителните данни от разследването сочат, че Рушид е бил сам, но не е изключено да е имал и други съучастници от рода си, твърдят запознати. 
Циганският род, който едва не бе изтребен от Рушид Рушид, е празнувал сватба, на която се събрали над 100 роми. 

Според неофициално твърдение булката била харесана за жрица на любовта от Рушид, но макар да била обещана на рода му, в крайна сметка била омъжена за конкурентния клан. 
В разгара на празничното тържество, под въздействието на изпития алкохол, сватбарите решили да щурмуват с брадви, ножове и дървени колове къщата на Рушид, а той пък ги посрещнал с куршуми.

39-годишния Рушид Рушид е въдворен за постоянно в ареста и е почти сигурно, че ще остане в зандана до края на живота си.
Той е обвинен за две убийства и опит да убие още седем човека, колкото са и ранените от стрелбата му. 

Заради опасения, че роднини на убитите и ранените може да отмъстят на рода на Рушид, целия ромски квартал „Шести“ е под постоянна полицейска охрана.
Според жители на Нова Загора, Рушид Рушид от години продава проститутки на легални публични домове в немските градове Хановер, Дортмунд и Берлин. Той прибирал по 10 000 евро за всяка жрица на любовта от тамошните собственици на бардаци. 

Отделно от това Рушид се облажвал и с част от заработеното от всяка проститутка. Смята се, че трансферираните в немски и в нидерландски бордеи проститутки от Рашид Рушид и родата му, са над 100.
Конкурентният клан също се занимавал с подобен бизнес при все, че официално имат фирми за превоз на работници до Германия.
Източник: Уикенд 

Масовият убиец от Нова Загора се оказа…