Двамата с Борислав имали стара интимна връзка

Няма да повярвате какво лъсна зад убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге.

Оказва се, че в дъното на престъплението стоят опасения за предстоящ развод и опасения за загуба на милиони левове.

Припомняме, че 68-годишният бизнесмен бе ликвидиран в дома му в тузарския комплекс Делта Хил край Перник.

Безжизненото му тяло бе намерено в гаража му на 11 август вечерта.

Само няколко дни по-късно истината излезе наяве – ликвидирали са го българската му съпруга Елизабет и любовникът й Борислав Панев.  Убийството му е било планирано месеци преди това. 57-годишният Борислав имал интимна връзка с Елизабет, за която се предполага, че го е подтикнала да ликвидира съпруга й. Тя се опасявала, че Удо е наясно с извънбрачната й афера.

Пред разследващите полицаи обаче 56-годишната Елизабет категорично отрекла да е замесена в убийството на съпруга си и стоварва цялата вина върху любовника й Борислав.

Перничанинът работел в хлебопекарната на Елизабет от около година. Оказва се, че двамата имали стара интимна връзка, която през последните месеци се възпламенила отново.

Разследващите подозират, че Удо Ланге е бил очистен само защото е научил за забежката на съпругата си. Той споделил със сина си, че възнамерява да се разведе с Елизабет, която му била втора жена, но така и не му съобщил причината, поради която е стигнал до това решение.

По всяка вероятност убийството е извършено с цел предотвратяване на развода, за да може Елизабет да прибере половината от наследството му след неговата кончина.

Богатството на Удо Ланге, който от години живеел в България, надхвърля 5 млн. евро.

Преди време той продал завода си за силиконови изделия на шведския консорциум „Трелеборг“ за апетитна сума. Освен това въртял финансови сделки, заради които често се налагало да пътува зад граница.

Домът му в Делта Хил е сред първите построени в тузарския комплекс. Освен това семейството било сред най-изявените дарители в местното читалище и помагало на църквата. Кметът на населеното място Васил Мирчев не крие, че е изненадан от развръзката.

Междувременно стана ясно, че убиецът на Удо Ланге – Борислав е с три предишни присъди – за обсебване, измама и длъжностно присвояване в големи размери. Семеен е и има деца.

Перничанинът категорично отрича пред съда да е замесен в убийството на швейцарския бизнесмен.

Адвокатът му Детелина Попова пък посочва, че обвинението е базирано само на показанията на Елизабет Ланге.

Както вече стана ясно, Елизабет е била задържана за 14 часа. По време на разпитите тя дала противоположни показания, които били доста различни от тези, дадени на 12 август – ден след убийството на съпруга й.

Прокуратурата разследва версията, че в убийството има замесен и друг съучастник. За момента не е ясно кой е помогнал на Борислав да заличи следите, след като е очистил Ланге .

Ден след смъртта на Удо Ланге синът му пък се озова в ареста, тъй като уби човек на пешеходна пътека в София. Той пристигнал по спешност в страната ни, след като научил за смъртта на баща си, но така и не успял да стигне до Делта Хил.

Източник: Уикенд