Страшилищата на ъндърграунда Любомир Крумов-Гъзара и Иван Турчина са въоръжените до зъби главорези, които в 8 ч. сутринта на 16 ноември обраха 5-те млн. лв. от инкасото на "Вип Секюрити", издадоха източници, приближени до разследването.

Колата на охранителната фирма е трябвало да зареди с пари ОББ и "Пощенска банка" в Ринг Мол. Инкасо автомобилът е влизал в паркинга на столичния търговски център, за да напълни банкоматите. 

В подземията Гъзара и Турчина ги посрещат с калашници като предварително са препречили  входа на мола с автомобил. След команда "Излизай", те пребиват гардовете на "ВИП Секюрити" и претоварват касетите с пачки в два крадени автомобила с украински номера, които после подпалват в района на "Кръстова вада", припомнят разследващите. 

Любомир Крумов – Гъзара е дясна ръка на касоразбивач №1 Иван Турчина и двамата са съучастници в множество обири на територията на столицата. Гъзара е сочен за един от най-опасните престъпници в страната. Той е от така наречените топобирджии. „Работи“ много професионално и с цял арсенал от оръжия и допълнителни средства за кражби. През 2009 година  бе арестуван и обвинен за обира на 2 милиона лева от хранителната верига „Фантастико“ в Студентски град. Тогава обаче срещу него не бяха събрани достатъчно доказателства и той бе пуснат на свобода.
Източник: crimesbg.com
 

 

Любо Гъзара и  Турчина пребили охраната на "ВИП Секюрити" и обрали 5-те милиона на ОББ и Пощенска банка от Ринг Мол 

Любо Гъзара и  Турчина пребили охраната на "ВИП Секюрити" и обрали 5-те милиона на ОББ и Пощенска банка от Ринг Мол  - Снимка 2