Запознати издават, че наследникът на ромската перла Софи Маринова – Лоренцо, който бе задържан за денонощие в ареста, след като полицаи откриха в джобовете му пакет кокаин, се е интегрирал трайно в столичния ъндърграунд. Освен това в джоба му била открита и мелничка за стриване на марихуаната.

 

Ден по-късно, той бе пуснат на свобода и побърза да се похвали в профила си в инстаграм как е захапал цигара марихуана. Наглото цигане демонстрира бабаитлък, заявявайки: „За всички, които четете новината – вярно е!“.

 

Хора от ъндърграунда разкриват, че Лоренцо не само употребява, а и пласира кокаин в столичните квартали „Христо Ботев“ и „Факултета“ като зарежда дрогата от люлинския бандит Любомир Велков – Носа. 32-годишният бабаит придоби популярност през лятото, когато влезе в брутална улична схватка с братята роми Михаил, Анджело и Александър Бериша. Преди да бъде пуснат през есента срещу парична гаранция, Любо Носа прекара няколко седмици в ареста.

 

Лоренцо, синът на Софи Маринова търгува с дрога убиец

Той ръководи и наркоорганизация, пласираща китайски синтетичен кокаин и амфетамин. Сред най-оборотните му дилъри е именно синът на Софка. Той продава синтетичната дрога в ромските квартали, заедно с още двама-трима мъже от етноса. Наследникът на певицата е в полезрението на полицията от поне година, но до момента не е бил залавян с голямо количество наркотици в него.

 

Мълвата в ъндърграунд средите носи, че кокаинът пласиран от Лоренцо,2 е изключително опасен за потребителите, тъй като в него имало и примеси на фентанил, както и други неустановени до момента синтетични вещества. През последните няколко месеца пазарът у нас е наводнен от т.нар. „китайски кокаин“, чиято цена достига 25 000 евро за килограм. Твърди се, че дрогата се вкарва от Хамбург, при това забележете – от Тодор Давидов – Гринго (бившият на Софка) и Любомир Велков – Носа.

 

Тъй като е значително по-евтин от южноамериканската дрога, кокаинът менте се пласира отлично в цялата страна. Смята се, че приемът му може да предизвика смърт заради опасните примеси. Отделно от това дилърите на дребно допълнително размешват стоката, за да извлекат по-голяма печалба.

 

От обкръжението на Софи Маринова предполагат, че синът й е влязъл в наркобизнеса покрай Гринко, който се занимавал с трафик на синтетичния китайски кокаин от Германия към България. Дрогата се укрива в тайници на автомобили – нов внос, доставяне от Гринго за български клиенти. Припомняме, че певицата се раздели официално с него преди повече от година. Макар да била твърдо против отрочето й да се занимава с дрога, била абсолютно безсилна да го спре.

Източник: Уикенд