Приятелката на Шатката е болна от рак

Лъсна причината, поради която Николай Николов-Шатката е избягал от затвора.

Според информацията, преди да влезе зад решетките, Шатката е имал връзка с жена от Холандия. Съкилийници на Шатката разкриват, че той се запознал с нея по време на едно от пътуванията си до Амстердам.

Това, което знаят съкилийниците на Шатката по случая е, че двойката са много влюбени. Мистериозната му приятелка от Холандия непрекъснато му пишела SMS-и, а когато имало възможност дори се чували. Съкилийниците на Николай Николов твърдят, че той не споделял много за личния си живот.

[caption id="attachment_408893" align="alignright" width="300"]Приятелката на Шатката е болна от рак Приятелката на Шатката е болна от рак[/caption]

Преди месец и половина обаче Шатката разказал на единия от другарите си в затвора, който лежал в съседна килия, че приятелката му е болна от тежко онкологично заболяване. Този факт го променил изцяло. Напоследък бил все по-мълчалив и умислен. Предполага се, че именно тежкото онкологично заболяване на приятелката на Шатката го е накарала да избяга от затвора.

Не се изключва възможността да е напуснал пределите на България с фалшиви документи. Информирани източници от затвора разкриват пред Блиц, че вещите на Шатката вече са разпродадени от затворник с прякор Владо Американеца. Той също работи в абонатната станция, откъдето се предполага, че са минали Шатката и Хосе Мартинес, за да избягат от затвора. Само един ден, след като станало ясно, че Николай Николов е избягал от затвора, Владо Американеца се похвалил, че се е сдобил с водоустойчивия часовник на беглеца. Той дори предложил на един от останалите затворници да разменят аксесоара срещу два стека цигари, пише Блиц.

Издирването на двамата бегълци продължава. До момента от тях няма нито кост, нито вест. Междувременно в медийното пространство се появи информация, че Шатката е бил прилъган да избяга от затвора, за да бъде убит няколко часа по-късно. Криминалисти са на мнение, че не е изключено тази версия да се окаже вярна, имайки предвид, че именно той е основният свидетел по делото срещу групата, изпълняваща мокри поръчки - „Килърите” 3.