Както вече стана ясно актрисата Виолета Донева бе открита бездиханна в апартамента си в столичния квартал „Изток”. Трагедията се разигра в началото на тази седмица, а подозренията на близките й са, че е била убита заради пари. 

Това разкриват нейни колеги, които са в шок от начина, по който приключи земният път на звезда от Народния театър. Случаят се разследва от полицията и поради тази причина все още няма подробности за кончината на една от най-забележителните дами от славното минало на първата ни трупа.

След като няколко дни Виолета Донева не се появявала пред блока и не отговаряла на телефонните позвънявания на приятелки и на сина си Иво, се наложило да бъде повикана полиция. Вратата на жилището била разбита в присъствието на униформените, а в антрето лежал трупът на популярната актриса, направила забележими роли на сцената на Народния и в постановките за телевизионния театър от 70-те години на миналия век.

Смъртта й е изключително странна, тъй като въпреки възрастта си не се оплаквала от каквито и да било болежки. До последно общувала активно с приятели и колеги. Синът й Иво Стайков, който е нейно дете от брака й с режисьора Людмил Стайков, настоявал да бъде направена аутопсия. Причината за това му искане са подозренията, че майка му си е отишла от насилствена смърт. Именно той разкрил, че тя е направила солидна имотна сделка буквално дни преди смъртта си.

„Малко преди да умре, Виолета Донева е продала свой наследствен имот. Става дума за просторен апартамент, който е спазарила за сумата от 350 000 евро. Парите са изчезнали, като преди това са били изтеглени от банковата й сметка”, издават запознати.
„Ограбена е и е убита”, крещял в несвяст опечаления Иво Стайков, когато видял майка си бездиханна.

В момента се води разследване, като основните заподозрени са представители на имотната мафия в столицата. Възможно е обаче убийството на бившата гранддама на Народния театър да е свързана по някакъв начин с хора от обкръжението на дъщеря й, която според слуховете преди време имала проблеми с наркотиците.
Източник: Уикенд 
 

Лъсна истината за убийството на Виолета Донева