Крупен обир в дома на Бедрос Дюнгелян в Благоевградско вдигна на крак полицията в издирването на апашите. Те успели да задигнат много злато и пари, като направо отмъкнали метална каса с ценности от дома.

Неизвестните извършители проникнали в имението, което се намира близо до „Рибарника“, те също така отмъкнали ключове от семейните автомобили и също така важни документи.

Полицията е уведомена в неделя в ранния следобед, като касата е открита разбита и хвърлена в река Струма. Също така органите на реда са установили и с какво приспособление да извършен взломът.

Семейството е едно от най-заможните в региона, като началото е поставено от покойния Бедрос Дюнгелян, който се захванал с бизнес още в началото на демокрацията, като е бил уважаван от обществото. След кончината му бизнесът го наследява синът му.

Основният обхват на търговската дейност е концентриран в изграждане на метални конструкции, но също така включва и инвестиции в туристическия бизнес, както и търговията на дребно.

Щетите от посегателството са все още в процес на изясняване, но запознати с разследването споделят, че става въпрос за сериозни суми. В момента тече разследване и бандитите се издирват. Предполага се, че са хора с опит в този вид престъпления, а също така вероятно са имали и вътрешна информация за ценностите.

Източник: blitz.bg

Крупен обир в дома на Бедрос Дюнгелян в Благоевград, отмъкнати са много пари, злато и...