Евгений Пригожин е жив и се укрива във Венецуела. Това твърди д-р Валерий Соловой в свое телевизионно интервю. Ученият, който се смята за един от най-големите теоретици на конспирацията в Русия.

Соловой твърди още, че Путин е неизлечимо болен и няма да преживее есента. "Лекарите му не могат да го спасят. В момента двама негови двойници, които се контролират от тайните служби, изпълняват задълженията му. Обещах да кажа къде е Пригожин. Той е жив и се крие на остров Маргарита край Венецуела. Беше му даден алтернативен маршрут и му беше осигурен път за бягство, след като се разбра за подготвяния атентат.

Това била сделка с участието на Путин и неговия върховен шеф по сигурността на президента Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност.

„Те разработиха „трика“, който наблюдавахме“, каза той. Соловой твърди още, че Путин е дал съгласието си Пригожин да се върне в Русия, като контролира 5 хиляди войници, тъй като ще се наложи да подкрепи Патрушев, като бъдещ президент на страната.

Състоянието на Пригожин също било разделено, като една седма задържал лидерът на "Вагнер", а другите били разпределени между роднини на Путин. Според Соловой той ще се върне много скоро и в момента се подготвя за оглавяването на "Вагнер".

"В момента войниците му са в пълна бойна готовност", казва още ученият.

От украинското разузнаване също заявиха, че не могат да потвърдят смъртта на Пригожин. Те потвърдиха няколко различни имена на лидери от "Вагнер", но бяха категорични, че няма данни, че сред намерените тела е и това на Пригожин. А също и че не могат категорично да потвърдят смъртта му.