Виктор Спига убива Алена Щерк, без да го е планирал предварително!

Че убийството на Алена Щерк е "случайно" или "от страст", са вече убедени родните следователи. Криминалистът Ботьо Ботев обясни днес, че Спига дори е задействал паник бутона, който е свързан със сотаджиите. Това се случва в момента, когато е връщал обратно колата на Алена в гаража. След като вече е изхвърлил трупа на мястото, където бе открита.

"Вместо да натисне ключа за вратата на гаража, той е натиснал бутона за СОТ-а, а това може да бъде обяснено само с изключително бързане и паника. Този човек не е планирал с дни или седмици престъплението, той е действал импулсивно и всичко до момента говори ясно за това. Станал е скандал, имало е кавга, а после той е нанесъл чудовищните удари", казва Ботев.

Както вече се разбра, Спига е оказвал страшен натиск върху приятелката си, която дори е подала жалба в полицията срещу него. Предполага се, че не я е бил, но постоянно й е викал и психичните атаки са били редовни и жестоки. Не е ясно дали Виктор е имал установени ментални проблеми и дали се е лекувал.

Синът и близките на Щерк са покрусени от трагедията и искат само възмездие. Алена е била добър и крайно отзивчив човек, помагала на всеки. Тя била социална и общителна, никога обаче не влизала в излишни кавги и пререкания. Познатите й не могат още да асимилират новината и това, което е извършил Виктор.