Нова порция скандални разкрития за Кирил Рашков

Кирил Рашков, който стана по-известен с прозвището си Цар Киро, загази здравата. До няколко дни той ще се сдобие с още едно обвинение. Магистратите ще повдигнат срещу ромския барон обвинение за организиране на престъпна група.

Той беше арестуван в началото на миналия месец за контрабанда на опасното вещество живак. Кирил Рашков беше спипан с половин килограм от опасното вещество. Заедно с него бяха задържани и други трима души, които са му били съучастници.

[caption id="attachment_418940" align="alignright" width="300"]Кирил Рашков Кирил Рашков с ново обвинение[/caption]

Само единият от тях в момента е зад решетките. Другите са били освободени срещу 2 000 лева парична гаранция. Срещу съучастниците на Кирил Рашков има повдигнато обвинение за трафик на забранени вещества. Двете дела за трафик на белия прах и живак се водят паралелно, тъй като върви успоредно и разследването по тях.

Разследващите органи разкриха, че имат неоспорими доказателства срещу Кирил Рашков, който доказват по безспорен начин, че той е възнамерявал да използва живака за изработването на самоделни устройства.

Съществуват и доказателства за планирането на създаването на лаборатория за производство на забранени вещества от Кирил Рашков и един от аверите му, който също беше задържан с него миналия месец.

Прокурорът, разглеждащ мярката за неотклонение на Кирил Рашков, е категоричен, че намерението на ромския барон за създаването на нарколаборатория ще бъде доказано от обвинението, пише ПИК.