Извършителят е неизвестен

България се превърна в Дивия Запад. По-рано днес непознати са стреляли по магазин насред София.

Кадрите на видеото, което показва пораженията от стрелбата, са заснети малко след 13 ч. днес. Видеото е изпратено от един от читателите на Информационна агенция „Блиц” с никнейм „Petko”. Той пояснява, че клипът е заснет на кръстовището, което образуват булевард „Ситняково” и улица „Оборище” в столицата.

[caption id="attachment_378936" align="alignleft" width="300"]София се превърна в Дивия Запад София се превърна в Дивия Запад                                    Снимка: Блиц[/caption]

От видеото ясно се вижда, че витрината на магазин за мебели е била пробита с куршуми. Дупчиците са съвсем малки. Полицейските служители, които пристигнали на мястото на инцидента твърдят, че по търговския обект за продажба на мебели е стреляно от движещ се автомобил или пък от отсрещния тротоар. Petko заявява, че продавачките във въпросния магазин, са споделили, че не се притесняват от случилото се, след като полицейските власти са се заели със случая. Проверка на колегите от гореспоменатата медия е установила, че в Столична дирекция на вътрешните работи е постъпил сигнал за случая и вече са се заели с разследването му. На мястото са били изпратени представители на Първо Районно управление на полицията в София. Първоначалните данни потвърждават предположението, че става въпрос за стрелба.

Едно се знае със сигурност и това е, че по магазина за мебели не е стреляно с бойно оръжие. Като доказателство за думите си, униформените посочват миниатюрните дупки, които е оставило оръжието по витрините на търговския обект. Предполага се, че става въпрос за хулиганска проява на някой от футболните фенове, предвид зачестилите напоследък доста оспорвани и разгорещени дербита в София, пише Блиц. Не се изключва и вероятността да става въпрос за сплашване от конкурентна фирма. Не е ясно дали инцидентът е бил заснет от камера. Все още няма данни и за извършителя на престъпното деяние.

За щастие не е пострадал никой от персонала на магазина за мебели или пък някой от случайно минаващите наоколо хора. Интересно е, че не се съобщава някой да е чул изстрели.

)