След случая със зверството, упражнено върху 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора, която бе нарязана с макетно ножче от татуирания охранител с криминални прояви Георги Николаев Георгиев, скрити зависимости и връзки с подземния свят на главните действащи лица в гнусната история, видяха бял свят.

 

Повече от любопитен за прокуратурата обаче се оказа не физическият извършител на зверството, а началникът му, който е собственик на старозагорския локал „Кавали клуб“ Георги Гихоров Димитров. Проверка сочи, че баровецът, който до момента остана скрит от обществения фокус, управлява доста сериозен бизнес в областта на туризма и забавленията.

 

Роденият на 18.02.1987 г. старозагорец живее на семейни начала с Камелия Димитрова от Нова Загора. Кръчмарят участва в управлението на девет фирми: „Час строй“ – флагманът на бизнеса му, „Монопол ГД“, „Армада 2023“,  „Джеронимо инвест“, „Моноприм“, „Гедика“, „Ентертейнмент“, „Единство“ и „Монопол“.

 

През тях босът на Жоро Касапина стопанисва следните обекти: бирария „Стари другари“, бързо хранене „Магнум“, „Кавали клуб“ в Стара Загора, „Долче лайв клуб“ в Приморско, „Кавали клуб“ в Ахтопол, парк хотел „Атлиман бийч“, механите „Вълчан войвода“ в Приморско и Китен, бар „Кокаин“ в Китен, хотел „Нева“ и супермаркет „Вокал“ в Китен. А в заведенията на Георги Гихоров Димитров много често може да се видят дилърите на морския господар на ъндърграунда Димитър Желязков – Митьо Очите.

 

Именно кръчмарският бизнес е разковничето във връзката им – според оперативна информация върви проверка дали наркоаферите на Митьо Очите не намират подходящ терен в обектите, управлявани от старозагореца. Въпрос на време е да се установи дали мръсните пари на Митьо не се превъртат през заведенията на работодателя на Жоро Касапина. Според някои медии, медиатор между страшилището от Несебър и кръчмаря е техният общ приятел Калин Калев, с когото Георги Гихоров Димитров смело публикува няколко задушевни снимки във фейсбук.

 

Касапинът на Дебора работи за авер на Митьо Очите

Неясна до момента роднинска връзка, която може да бъде разровена като обяснение за чадъра над тумбата от Стара Загора, минава през друг компрометиран субект – един от най-порочните кметове в новата история на България – управлявалия 22 години Приморско (от 1985 до 2007 г.) Димитър Гихоров Димитров, който в чичо на кръчмаря. Бившият градоначалник влезе в криминалните регистри с превърналата се в емблема за Темида далавера с раздаването на златни имоти на първа линия на ВИП магистрати като „крайно нуждаещи се лица“.

 

Ерата на чичото ще се запомни именно с една от най-големите манипулации, извършвани в историята на Приморско. През 2010 г. прокуратурата повдигна обвинение на кмета Димитър Димитров за длъжностно престъпление заради близо 200 сключени от него договори за отстъпено право на строеж.

 

Тогава се оказа, че магистрати и техните роднини, са били облагодетелствани като представени за социално слаби и по тази линия с тях са сключени договори за апетитни имоти край Приморско, върху които изникнаха палати и хотели. Така с парцели за жълти стотинки се уредиха топ съдиите Панайот Генков, Андрей Икономов, Николай Урумов, Веселин Пенгезов и др.

 

Касапинът на Дебора работи за авер на Митьо Очите - Снимка 2

Това е друга линия, по която прокуратурата рови за чадър над старозагорския кръчмар – дали пък чичото и неговите контакти в Темида не са способствали безобразията в Стара Загора да бъдат успешно замитани под килима?

 

Мъчителят на 18-годишната Дебора Михайлова, покрай чието зверство излязоха наяве скандалните разкрития за ОПГ-то, също е оперативно интересен. 26-годишният бабаит от с.

Братя Кунчеви работи като пазвантин освен в „Кавали клуб” в Стара Загора, и в още две дискотеки без трудов договор, тъй като е осъждан и няма право на сертификат за охранител. Жоро Касапина има дъщеря, но е разделен с майката на детето си.

 

Запознат от МВР разкри и престъпленията, за които е осъден извергът с макетното ножче:

-          През април 2019 г. той участва в побой над гост на заведението, в което работи, който се оказва лесничей от Горско стопанство Стара Загора. В мелето участват още двама, единият от които военнослужещ. Тримата селски биячи смилат лесничея, като му счупват 3 зъба, за което са привлечени като обвиняеми. Заради участието в побоя на служител под пагон процесът е гледан от Военно-окръжен съд в Пловдив. С решение от януари 2021 г. магистратите признават тримата подсъдими за виновни за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а Георгиев и като длъжностно лице – „сътрудник охрана“. Поради чистото им дотогава криминално минало са освободени от наказателна отговорност като се разминават с административни санкции – глоба по 1000 лв.

 

-          През февруари 2022 г. Георги Николаев Георгиев отново избухва. И пребива още една своя жертва, заради което пак. е привлечен от Районната прокуратура в Стара Загора за причинена лека телесна повреда. Пострадалият си извадил медицинско свидетелство, според което във въргала е получил множество отоци и кръвонасядания по главата и гърба. Според обвинението престъплението е извършено по хулигански подбуди. Тогава Жоро Касапина се признава за виновен и сключва споразумение с цел заменяне на ефективната присъда с пробация. Така наложеното наказание е пробация за срок от 3 години, като в продължение на 6 месеца следва да се подписва по два пъти седмично в РПУ-Стара Загора, както и да се среща с пробационен служител и да заплати на пострадалия 1600 лв. за съдебни разноски. С охранителя на Георги Гихоров Димитров са провеждани и профилактични беседи в Областната дирекция, но явно това не оказва промяна на поведението му.

Източник: Уикенд