Дясната ръка на Христофорос Аманатидис–Таки – Боби Белята, също е бил убит по поръчка на Красимир Каменов – Къро, който най-вероятно ще бъде обвинен за поне 6 екзекуции.

 

Борис Борисов е бил примамен като Мето Илиенски на среща и застрелян на 26 февруари 2015 г.

Убийството остана неразкрита като десетки други „мокри поръчки“, но сега се появява възможност да се стигне до килърите. Свидетели са посочили Къро като човекът, който е дал заповедта за ликвидирането му.

Разследващите тепърва ще нищят дали това е така, но в ъндърграунд средите отново се заговори за разстрела, извършен преди 8 години.

 

Къро поръчал разстрела на Боби Белята

В края на 90-те години Боби Белята бе млад автомобилен състезател, жънещ победи в спорта и имащ прекрасно семейство. Но зад успешния му видим живот стои не по-малко успешен подземен бос. Изведнъж през 2002 г. стана ясно, бе Белята е мутра, когато стана един от двамата мъже, известни като „рибарите атентатори“.

 

Точно за тях тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов каза по адрес на съдиите фразата: „Ние ги хващаме, те ги пускат!“.

На 12.05.2002 г. самоделна бомба взриви 3 коли в автосервиза „Абир Трейдинг“ в центъра на София. Боби Белята и Борян Харалампиев-Митничаря бяха задържани през една пряка, тъй като полицейски патрул се оказа на метри от мястото на експлозията.

 

Митничаря предложил 5 бона, за да ги пуснат, но униформените отказали. По ръцете им бяха открити следи от тротил. През октомври същата година и двамата бяха освободени от ареста. Приета бе версията им, че следите от тротил по ръцете им, са от бомби, които правили, за да ловят риба. Получиха условни присъди – Митничаря – 3 години, а Боби Белята – 1.5 години. След шумния скандал, Белята се покри с години, макар за кратко през 2004 г. да бе спряган като един от авторите на бомбения атентат в колата на Иван Тодоров-Доктора.

 

През декември 2014 г., три месеца преди убийството, срещу Белята бе извършен опит за покушение. Той бил причакан от килърите пред дома му на столичния бул. „Пушкин“. Спрял автомобила си, но още преди да слезе, убийците открили огън

 

Белята, който бе един от най-добрите автомобилни състезатели у нас дал газ и успял да изчезне, без дори да бъде одраскан от куршум. МВР нарочно потулило случая и 39-годишният Боби давал на криминалистите доста мъгливи обяснения кой може да го е поръчал. Тогава убийците решили да го подмамят в капана, изпробван с Мето Илиенски и схемата проработила.

Източник: Уикенд, crimesbg.com