В Пловдивски търговски център е активирана аварийната система за известие

Наложило се клиентите на един от моловете в града под тепетата да бъдат изведени от обекта по спешност и то в час пик. Сигнал е подаден и на спешния телефон 112, като на място са пристигнали огнеборци и полиция, които уточняват причините за аварийната ситуация.

Какво се случва: Сирени и спешна евакуация в МОЛ

На входовете пред търговския обект е имало струпани посетители, които са изведени с помощта на охраната. Установено е, че няма ранени хора и такива, намиращи се под опасност.

Вътре по коридорите има следи от задимяване и огнеборците установяват от къде е.

Към момента се предполага, че димът се е разпространил от подпалил се вентилатор в системата за аспирация на заведени в търговския център. Огнеборците са останали на мястото на инцидента до към 20:00 часа, разказват очевидци.

В същото време за последните часове има няколко инцидента с пожари в страната.

Единият е отново в Пловдив, като огънят се намира до МБАЛ Пловдив, в западната част на града. Няма информация за пострадали хора, като най-вероятно става въпрос за запалени боклуци, гуми, строителни и битови отпадъци. Гъстият дими се е виждал от целия град.

При вторият инцидент 2 сгради са обхванати от пламъци в село Шишенци във Видинска област и няма пострадали хора. По всяка вероятност се касае късо съединение, инцидентът е от вчера.

Източник: marica.bg