Менте документът Семерджиев си купил от Пловдив

Има нещо сбъркано в нашата система, след като Георги Семерджиев безнаказано кара без книжка цели 17 години. Сега бившит футболист е на 35 години, значи излиза, че китапът му за управление на кола е бил отнет през 2005 г., когато той е на 18 години, т.е. няколко месеца след изкарването му. Книжката му е била прибрана заради поредица от тежки нарушения. Оттогава насам бабаитът разполага с книжка менте.

Книжката мента била с печата на Швейцария, но е изработен у нас. Семерджив го е купил в Пловдив за 3000 лева от фалшификатора, известен като Жоро Капачката. Известният измамник изготвял фалшиви документи от Швейцария, защото страната не е в ЕС и проверката за автентичност би отнела 2-3 дни, като се иска официално запитване до швейцарските власти.

В случай със Семерджиев такова запитване бе направено и швейцарските власти върнаха отговор, че книжката му не е издадена в Швейцария. Нашите ченгета също знаят за фалшивите швейцарски книжки, но си затварят очите. А пловдивската манифактура за фалшиви документи снабдява не само българи, а и чужденци, които имат проблеми със закона.

Как джигитът Георги Семерджиев се е сдобил с фалшивата швейцарска книжка?

Георги Семерджиев ще бъде съден и за управление на МПС с фалшива книжка, като за това престъпление нашето законодателство отрежда 5 години затвор. Най-тежкото наказание обаче, което ще му бъде наложено, е за убийство по непредпазливост на 2 и повече лица, за което законът предвижда от 5 до 20 години в пандиза.

Източник: "Уикенд"