Бесен екшън се разигра в морето – качулки атакуваха яхтата на помориец и са го изкарали с белезници. 

Екшънът се е разиграл в близост до Поморие, разкриват очевидци на случката.

Въпросният арестуван е бил обявен за международно издирване от австрийските власти заради издаването на особено защитени документи и професионална измама в голям размер.
За извършването на престъпната си дейност, помориецът се представял за посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис. 

Арестуваният помориец е 53-годишният Полихрон Луков. Окръжната прокуратура го е задържала за срок от 72 часа, става ясно от съобщението на държавното обвинение.

В европейската заповед за ареста му се посочва, че е набавял и предоставял фалшиви, особено защитени лични документи като дипломатически паспорти. Освен това е фалшифицирал испански лични карти. 

Пред потърпевшите помориецът се представял с фалшивата самоличност Пол Леон Луке, с което ги заблуждавал, че е посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис.
Така потърпевшите му вярвали, че може да ги уреди с дипломатически статут, както и да им издаде фалшиви задгранични документи, както и регистрационни номера. Полихрон е успял да измами повече от десет човека. Общата стойност на щетата от измамата възлиза на 334 хиляди евро.

Дори по време на задържането му, Полихрон направил опит да се представи за чужд гражданин, който не разбира български език и е поискал да му бъде осигурен преводач от испански или френски.
Източник: flagman.bg

Качулки атакуваха яхтата на помориец и…