Убиецът на Алена Щерк не се е предал доброволно на властите!

Не се е предал доброволно на полицията убиецът на Алена Щерк. 40-годишният Виктор Спига е оказал яростна съпротива по време на ареста му от италианските власти. Над десет униформени са го обградили при задържането му като са установили, че в себе си Спига е носел нож с две остриета. В крайна сметка той е бил задържан в понеделник в градчето Монтепрандоне.

Знаем, че Спига е от Коста Рика родом, но от дълги години живеел в Италия и има гражданство там. Очаква се той да бъде екстрадиран в България, за да отговаря за бруталното си престъпление срещу 47-годишната майка и IT специалистка. Спига е основният и засега единствен заподозрян в убийството на Алена, която е била смъртоносно пребита, а черепът й е бил раздробен.

Предполага се, че мотивът на извършителя е бил ревност или необуздан гняв при скандал за бизнеса им. Щерк се е разделила с него заради тежкия му нрав и тормозът, който й оказвал на чисто психическо ниво. Има дори дадена в полицията жалба против него, но тогава властите не са обърнали внимание.

Тялото на Алена бе открито около Радомир, където е била захвърлена от Спига. След това той се връща у дома й, за да върне личния й автомобил, с който е извозил тялото. В бързината и уплаха обаче натиска бутона за сота и оставя кървави следи в колата.