Днес сутринта е нападнато районното управление в квартал Илинден в столицата. Открита е стрелба по сградата с автоматично оръжие, като откосът е произведен около 8:00 часа сутринта. Точно тогава са се сменяли дежурните служители.

Стрелецът е арестуван и първо е отведен в психиатрично заведение, тъй като има информация, че е психично болен. Информацията е потвърдена от вътрешното министерство.

Нанесени са единствено материални щети, а информацията за ранени е противоречива. От Спешна помощ за заявили, че има един ранен полицай, който е с леки охлузвания, но твърдението няма потвърждение от вътрешното ведомство. Счупени са някои от прозорците от куршумите.

За момента информацията за оръжието на нападението е, че е автоматична ловна карабина, за която извършителят няма разрешително. Полицаите разследват случая и се установява по какъв начин се е сдобил с карабината.

По непотвърдена информация арестуваният е познат на органите на реда. Той е арестуване преди години за направа на самоделни взривни устройства след анонимен сигнал.

Предполага се, че мотивът за нападението му е отмъщение към полицаите, които го арестували. Той дори се е обадил на телефон 112, като е предупредил за неговите планове.

Източник: blitz.bg

Извънредна ситуация: Нападнаха РПУ с автомат