Черепът й буквално е бил разбит

Ужасяващи разкрития за убиеца на Алена Щерк видяха бял свят.

Оказва се, че 47-годишната Алена живеела в истински ад. На 11 февруари приятелят й Виктор Спига се заканил, че ще я нареже жива на парчета и ще я изхвърли на кучетата.

Освен това в изблици на ревност я наричал „българска ку*во“.

При все, че Алена подала сигнал за заплахата на 112, полицейските власти не счели за нужно да разследват смъртната заплаха.

Изплуваха ужасяващи разкрития за убиеца на Алена Щерк

Тя е била убита в дома си от Виктор Спига по особено жесток начин – били са й нанесени десетки удари по главата с бейзболна бухалка.

Смъртта й предизвика гнева на близките й. Те недоумяват как МВР не е взело никакви мерки в продължение на цели четири месеца. Въпреки трите сигнала, подадени от нейна страна, тя така и не пуснала писмена жалба срещу тормоза, осъществяван от костариканеца с американски паспорт Виктор Спига.

От прокуратурата веднага се оправдаха, че не са могли да повдигнат обвинение, тъй като не са получили сигнал от полицията. Алена е била ликвидирана от Спига късно вечерта на 27 май. Тя била убита малко, след като се прибрала в дома си в столичния квартал „Бояна“.

Криминалистите смятат, че Алена е била причакана пред жилищната кооперация. Все още обаче нямат яснота дали я е пребил в подземния гараж или в апартамента й.

Предполага се, че убийството е извършено в жилището й, тъй като се е задействала алармата. Пристигналите на място сотаджии обаче не открили следи от взлом по вратата и си тръгнали.

По всяка вероятност по това време Алена вече е била мъртва. Сотаджиите са категорични, че отправените срещу тях обвинения са неоснователни, тъй като те не са частни охранители, а осъществяват дейност по предотвратяване на кражби.

Резултатите от аутопсията сочат, че Викор Спига направо е разбил черепа й с множеството удари по главата. След като извършил убийството, той изчистил дома с белина и натоварил трупа на Алена в автомобила й. Захвърлил го край пречиствателната станция в с. Батановци, радомирско.

След това Спига напуснал страната с автомобил под наем. Припомняме, че на 30 май той бе задържан пред хотел в град Монтепрандоне, Италия. Предстои да бъде екстрадиран в България.

Източник: Уикенд