Работата по случая продължава

Скандални разкрития за трагедията с двата трупа в Стара Загора видяха бял свят.

Оказва се, че трагичната случка е можела да бъде предотвратена, ако някой се беше загрижил за случващото се в двойката.

Стана ясно, че трагедията в Стара Загора е била предхождана от домашно насилие и побой. Военният често биел жена си, която работела като медицинска сестра. Позволявал си да я пребива дори на работното й място. Това става ясно от разкритията, направени от Военно-окръжната прокуратура в Пловдив.

Както вече стана ясно двете безжизнени тела бяха открити в семейното им жилище във вторник. По случая е образувано досъдебно производство. То трябва да установи дали военнослужещият С.П. е умъртвил умишлено съпругата си В.П.

Двойката е сключила брак през 2010 година, но в последно време отношенията помежду им рязко се влошили. Това довело до чести караници помежду им, както и до физическа саморазправа.

На 13 август военният посетил съпругата си на работното й място и вдигнал грандиозен скандал, след което й нанесъл и побой. Поради факта, че медицинската сестра не се появила на работното си място на 15 август, нейна колежка се опитала да се свърже с нея, но безуспешно. Затова тя се обадила на майка й.

На 16 август униформени отишли до жилището на семейството, но никой не отворил вратата при позвъняването. Когато влезли се натъкнали на двата трупа като този на мъжа бил в коридора. И двамата имали видими огнестрелни рани в главите. Предполага се, че убийството и последвалото самоубийство са извършени със служебното огнестрелно оръжие на С.П.

Източник: nova.bg