Илиян се опитал да натопи Йоско Форда за убиец на Вероника Здравкова

Скандални подробности излязоха наяве около случая с жестокото убийство на студентката Вероника Здравкова.

Адвокат Кирил Станчев, който защитава правата на сочения за убиец на Вероника Здравкова - Илиян Здравков твърди, че това, че сутеньорът Йоско Форда е замесен в случая, са пълни глупости. Правозащитникът е категоричен, че подобни твърдения могат да дойдат само от хора, които нямат нищо общо с делото. Той посочва, че истината е, че един от тези, с които клиентът му е бил в килията го е тормозил.

[caption id="attachment_442723" align="alignright" width="300"]Илиян се опитал да натопи Йоско Форда за убиец на Вероника Здравкова Илиян се опитал да натопи Йоско Форда за убиец на Вероника Здравкова[/caption]

За да си отмъсти за тормоза, Илиян Здравков решил да се възползва от публичността около убийството на Вероника Здравкова и да изстреля името на въпросния съкилийник пред медиите, свързвайки го със случая. За да бъдат избегнати посегателствата над сочения за убиец на 23-годишната студентка от Никопол, той е бил преместен в друга килия тези дни. Адвокат Кирил Станчев си обяснява неадекватното поведение на клиента му с факта, че е бил обграден от журналисти от всички посоки и се е почувствал в центъра на вниманието.

Правозащитникът посочи, че брадвата не се е намирала случайно у Илиян Здравков, но в никакъв случай не може да се твърди, че я е носил постоянно у себе си, за да убива хора. Той твърдял, че е взел брадвата със себе си, за да свърши някаква работа в жилището, в което живее със съпругата му. Адвокат Станчев твърди, че в злощастната вечер инструментът на убийството му съвсем случайно било в него.

Илиян Здравков не се е обаждал на адвоката си, за да предявява някакви претенции да бъде направено нещо повече, с което да бъде убеден съдът, че е невинен. Според Станчев към момента убиецът на Вероника Здравкова няма никакви проблеми в затвора. Мнозина вече се питат дали Илиян Здравков е попаднал случайно в килия с бандита от Горна Оряховица – Йоско Форда или това е част от ежедневното насилие в родните арести, пише pik.bg.