Извергът Пеньо Мангъров, който е по-известен с прякора си Сашо Чешкия, ще лежи общо 12 години в зандана. 

Това е решението на апелативните магистрати в Пловдив. Мангъров бе осъден за отвличане, извършено в условията на опасен рецидив. Наказанието му за изнасилване, наложено от първата инстанция беше увеличено от 6 на 8 години. Това означава, че Сашо Чешкия ще следва да изтърпи едно общо най-тежко наказание от 12 години лишаване от свобода.

На 6 януари, на кръстовището на бул. „Карловско шосе“ и бул. „Дунав“, в посока АМ „Тракия“, той отвлича жена. След това поема към столицата като за периода от 3.30 до 10 часа в къща е изнасилил жената цели три пъти, след като заплашил нея и семейството й. 

Делото в Апелативния съд в Пловдив е образувано по протест на Окръжната прокуратура, жалби на Мангъров и на частния обвинител. Решението на магистратите не е окончателно и  подлежи на обжалване пред ВКС.

Името на Пеньо Мангъров – Сашо Чешкия бе замесено в две поръчкови убийства, извършени в Прага през 1998 и 1999 г. През 2004 г. той бе осъден на осем години лишаване от свобода за изнасилване в Пловдив. Излезе от затвора през октомври 2010 година. 
Няколко месеца след това обаче скандалният бандит влезе отново зад решетките. 

През юни 2011 г. той бе задържан след спецакция на ГДБОП в столичния квартал „Люлин". До ареста му се стига след продължило над половин година разследване. 
Източник: Уикенд 
 

Изненадаха неприятно Сашо Чешкия – удвоиха присъдата му