Виси с борчове за милиони

Оказва се, че зловещият лихвар Ивайло Георгиев, по-известен като Иво Пифа, се намира в доста трудна ситуация.

Това е и една от причините, поради които се е върнал отново към отпускането на заеми срещу непосилни лихви или казано с други думи – към лихварството. Двамата със сина му Сашо Георгиев, по-известен като Малкия Пиф дължали милиони на ресторантьора Веселин Денков – Весо Брадата.

Иво Пифа е загазил здраво

Денков им дал парите още преди години, за да ги преперат през заложните им къщи, разположени в столичния квартал „Люлин“.

Припомняме, че името на Пифа изплува отново преди няколко дни при стрелбата във Владая.

При екшъна дори бяха арестувани двама от неговите копои.

На 25 юли, броени минути преди 19 ч. в МВР постъпва сигнал за грабеж от сергия, на която се търгувало с плодове и зеленчуци. Въпросната сергия се намира в района между кв. „Владая“ и с. Драгичево.

При все, че бандитите избягали от мястото на грабежа с автомобил, те били последвани от потърпевшия собственик на сергията, който дори произвел няколко изстрела с въздушен пистолет, разкриват от пресцентъра на вътрешното министерство.

Мълвата носи, че двамата бабаити на Иво Пифа отишли да вземат дълг в размер на 200 лв. от търговец със сергия на изхода на София по посока Владая.

От разказите им става ясно, че търговецът ги посрещнал с нож и ги заплашил, а след това ги подгонил и с автомобила си.

Освен това пишман лихварите се жалват, че докато ги гонил, търговецът стрелял по тях и ранил единия. Истината е, че стрелецът успял да уцели единия от лихварите в ухото, както и два пъти стъклата на преследвания от него автомобил.

Единият от пострадалите лихвари на Иво Пифа разкрива, че закарал негов приятел да търговеца, за да му върне парите. След това той му изкарал нож, а накрая ги подгонил с автомобила си и започнал да стреля по тях.

Пристигналите на място полицейски служители задържали двама души – единият на 24 и другият на 20 години, съответно от Любимец и Хасково. Установено е, че и двамата са с криминални досиета зад гърба си. по-късно станало ясно, че спорът помежду им възникнал заради 200 лв.

Междувременно след акция на МВР срещу лихварската банда през 2000 г., Иво Пифа се покри дълбоко. По време на проведената преди две години акция, освен около китките на Иво Пифа, белезници щракнаха и за разложкия наркобос Атанас Мечев-Гаргата.

Източник: Уикенд