Дупнишките престъпни босове Братя Галеви са закопчани от Интерпол в чужбина, сензационно съобщават редица български медии

По-малкият от двамата дупнишки Братя Галеви - 45-годишният Ангел Христов е арестуван от властите в Дубай, сензационно обяви ПИК, като се позовава високопоставени свои източници от службите. По информация на медията, до часове се очаква задържането и на Пламен Галев.  Братя Галеви се издирват съвместно от българските служби и Интерпол. Международната заповед за арест позволява двамата да бъдат задържани във всяка една от 190-те държави-членки на световната полицейска организация.

Официално гл. секретар на МВР нито отрече, нито потвърди сензационната новина. Светлозар Лазаров обяви пред агенция ФОКУС, че липсва информация за задържане на "Братя Галеви" у нас или в чужбина.

[caption id="attachment_355066" align="alignright" width="300"]Интерпол арестува Братя Галеви Интерпол арестува Братя Галеви - Пламен[/caption]

Регионалният сайт на югоизтока struma.com обобщава противоречивите версии, според които, Ангел Христов е арестуван от правоохранителните органи в Дубай още преди десетина дни. По настояване на службите е било наложено информационно затъмнение, докато не бъде заловен Пламен Галев. Операцията по неговото задържане е осъществена на територията на съседна до нас балканска страна.

Да припомним, че емблематичните Братя Галеви години наред държаха в страх Дупница и региона, и за малко не успяха се вмъкнат в Народното събрание. Преди да се сдобият с имунитет на депутати съдът ги намери за виновни в изнудване и организиране на престъпна група. През май 2012-та петгодишната присъда на двамата бе потвърдена от последната съдебна инстанция и веднага Братя Галеви потънаха вдън земя. За изминалите две години слухове и „очевидци“ изпращаха дупнишките бизнесмени в различни краища на света, а опитите за залавянето им удариха на камък.

Вероятно този път ченгетата ще се поздравят с успех. Онлайн изданието „Струма“ съобщи, че сред имената на издирвани български граждани в сайта на Интерпол, не открива лицата Ангел Христов и Пламен Галев, и това потвърждава достоверността на разпространяваната от тях информация.

Ние от Razkritia.com, си направихме труда и на официалната страница interpol.int лесно открихме тези две опровержения: Братя Галеви се радват на свободата си, а Интерпол души по следите им.