Мнозина смятат, че амбициозният му план ще претърпи пълен крах

Позабравеният наркобос от миналото Илиян Версанов стяга ударно завръщане в бизнеса.

Нещо повече – той дори крои планове да се превърне в столичния Пабло Ескобар, разкриват запознати от подземния свят.

Разбойникът, който изкара дълго време зад решетките вече събирал своя наркобригада, с която ще завладява столични райони за разпространение на дрога.

Той дори възнамерява да предложи услугите си като информатор на МВР като целта му е униформените да разчистят терена от конкурентни групировки.

Повече от ясно е, че амбициозната цел, която си е поставил да се превърне в крал на дрогата в столицата, не е никак лесна за осъществяване. Запознати твърдят, че влизането под кожата на ченгетата, които да арестуват големите играчи в набелязаните от него райони, е почти изгубена мисия.

Всъщност големите му надежди гравитират основно около любовницата му, която е красива като модел – Радост Караиванова, която заряза работата си в МВР, за да му стане адвокат. Именно нейните връзки в службите възнамерява Версанов да използва, за да се уреди като информатор.

Интересно обаче кой би му се доверил предвид факта, че над Илиян Версанов тегне имидж на неконтролируем бабаит, който би предал всеки в името на личната си изгода. Освен това не е за пренебрегване и факта, че за времето на отсъствието му са се нароили редица квартални босове, които едва ли изгарят от желание да делят златните си райони с него.

Големите босове на София обаче ще се окажат най-голямата спънка към осъществяването на амбициозните му планове. Един от незаобиколимите проблеми е страховитият мутрагеньо Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, с когото Версанов отдавна е в конфликт.

Припомняме, че двамата влязоха в открита война преди година, след като софиянецът натопил бившия служител на ЦСБОП от Гурково като основен дилър на дрога в София.

Версанов пропял срещу Баретата докато бил зад решетките за наркотрафик. 

При гледането на делото му той дори поискал по-ниска присъда с мотива, че е съдействал на разследващите, разкривайки конкретни имена, канали и ятаци на босовете в МВР.

Източници от прокуратурата издават, че Илиян Версанов пропял именно срещу хората на Златко Баретата.

В същото време самият той далеч не е цвете за мирисане. Вероятно си спомняте, че през 2018 г. бе заловен с амфетамини за над 50 бона и автомат „Калашников“.

Уликите лъснаха при извършения обиск на дома му. Именно по това дело Версанов изпял свитата на Баретата.

Някои от криминалистите дори бяха сериозно притеснени от риска след направените от Версанов разкрития ситуацията  може да ескалира и да се стигне до нова мафиотска война.

Вероятно мнозина от вас са наясно с факта, че той е от динозаврите в ъндърграунд средите.

Името му се прочу през 2002 г., след като оцеля при опит за убийство в столичния квартал „Белите брези“.

По време на атентата той бил на рожден ден в известен локал. Когато излязъл навън, за да говори по телефона, се появил килър с маска и автомат и започнал да стреля. За късмет на Версанов килърът излязъл доста некадърен и само го ранил в крака.

Заради покушението пред съда бяха изправени седем човека – Кирил Карнолски-Бакшиша, управлявал таксито, от което стрелял убиецът, Димитър Вучев-Демби, Рехджан Низам, Бисер Илиев, Александър Валентинов, Росен Пенев и Цветан Деянов.

Версанов се яви като частен обвинител по делото и посочи, че според него единственият, който има вина е Карнолски. Според него участие в подготовката на покушението са взели Антон Милтенов и Георги Нацев. Наказателното производство срещу двамата бе прекратено още през 2005 г., когато Нацев издъхна при взрив, а Милтенов бе показно разстрелян в центъра на София.

На първа инстанция всички подсъдими получиха по 15 години затвор, но през март 2012 г. ВАС призна шестима от тях за невинни. Единственият, който получи седем години лишаване от свобода, бе соченият от Версанов като виновник – Кирил Карнолски.

Източник: Уикенд