Известният в благоевградско Васил Петров-Бахамата, дясната ръка на Братя Галеви, офейка в Испания

Смятаният за дясна ръка на Братя Галеви лихвар Бахамата е изчезнал от няколко месеца. Миналото лято Темида се захвана отново с делата му, но той навреме се покри. Информацията от полицията, с която разполага и регионалният struma.com е, че той се подвизава в Испания, в компанията на друга известна фигура от ъндърграунда в благоевградско -  Дончо-Магарето, майстор в кражбите. На родна земя ги очакват ефективни присъди, но не са от такава величина, за да се издирват с Интерпол, смятат запознати.

[caption id="attachment_262854" align="alignleft" width="300"]bahamata Васил Петров-Бахамата (сн. struma)[/caption]

Васил Петров-Бахамата е бивш съдружник в заведението „Плейбой” в Благоевград и е един от първите, които попаднаха на мушката на комисията „Кушлев“ преди години. С издирваните от Интерпол дупнишки крими величия Братя Галеви го свързва не само сенчестия бизнес, а и роднински отношения - Ангел Христов - Геле е негов кум.

Бахамата има няколко висящи дела за разпространение на фалшиви пари, измами и лихварство. Веднъж вече е лежал в Бобовдолския затвор и сега едва ли ще иска пак да се върне там. Смята се, че за да постигне завидното си материално положение, той е използвал финансовия гръб на Галевите, а длъжниците е държал изкъсо, пак с тяхно покровителство.

Съдът конфискува негови семейни имоти за 358 500 лв., след като нито Васил Петров, нито съпругата му Лидия, можаха да докажат източник на доходи в подобаващи размери. Заради непогасени задължения, банки взеха имота на фамилията в Благоевград. Бахамата се разделя и със селскостопански земи, къщи в околността и автоцентър в град Дупница, конфискувани и продадени на търг от Комисията, съобщава БЛИЦ.