Ако сте решили да си отглеждате джойнт на терасата, в саксията до магданоза, нямате никакъв проблем. Освен ако любопитна комшийка не реши да ви изпее на кварталния инспектор.

Как може да стане това? Влизате на "Азариус.нет" и си поръчвате наръчник, който ще ви ръководи стъпка по стъпка в начинанието. И това само срещу скромните 12,50 евро. Колко му е -  ръсвате 25 лева и няма да има нужда да търсите трева на ъгъла на улицата, където рискувате дилъра да пропее и да се озовете зад решетките.

Срещу 10 долара ще получите и холандски семена от най-добрата трева.

Нека не забравяме обаче,  отглеждането на  марихуана и канабис, все още не е станало легално у нас. Наскоро в няколко силистренски села унищожиха продукцията на предприемчиви стопани :).

Една подробна разходка из уебсайта показва, че може да си напълните кошницата с над 2000 вида билкови продукта,чийто ефект е почти като този от употребата на хероин и кокаин.

Става въпрос за билкови хапчета, семена, психоактивни гъби и кактуси, които може да развъждате в оранжерията на село.

Първоначално електронната страница започва работа като информационен сайт за ефедрин. Хоби-проект на двама колежани. През 1999 година разширяват своята дейност и започват да поднасят подробна информация за качеството, съдържанието и действието на всички видове меки и твърди наркотици.

През 2003 година дейността се разширява и вече говорим за уеб-магазин, който се обслужва от около 20 души, наети на работа в компанията.

Започват да зарибяват клиенти предлагайки им билкови продукти, разрешени от закона, заместващи всички видове амфетамини, кокаин и хероин.

Човек може да си поръча дори и актуалния през 60-те години на миналия век ЛСД.

Похвално е, че всеки продукт е придружен в каталога със снимки и описание за това, каква е правилната доза, какъв е ефекта, как се употребяват.

Освен това собствениците на билковия магазин предупреждават клиентите си преди да поръчат да проверят дали желания продукт е легализиран в страната им.

Във визитката на сайта се посочва, че всички продукти, които се представят са дело на Майката Природа и това означава, че трябва да са достъпни за всички. Тъжно е, че някои държавни политики и правила затрудняват работата ни и не можем да разберем как нещо произведено от природата, което причинява по-малко щети от алкохола, е незаконно, се посочва още в представянето им.

Холандската билкова аптека се оказва, че е добре позната и на българските служби, следящи разпространението на дрога.

Проверяват се всички пратки, които идват от Холандия.

Но ... и нашенци са опитни. Създадени са мрежи, които поръчват стоката на адрес в Амстердам и след това се изпраща от съседна Белгия или Дюселдорф, Германия, който е на два часа път от Холандия.

По този начин се замазват очите на наркоченгетата и се прави по-трудно проследяването на пратката.

Проучване показва, че има доста българи, които ползват често услугите на сайта, чисто любителски. Срещу 20 лева може да си поръчат 10 семена от хавайската роза, чието съдържание е идентично с ЛСД. Предлагат десетки видове кактуси, сред които и застрашения мексикански пейот със силно халюциногенно действие, подобно на психоактивните гъби. Цената му е от 6 до 66 долара.

Предлагат се и различни стимулиращи мозъчната дейност билки и т.н. Хит на пазара са ампули, които предлагат разходка до Луната и се пият на гладен стомах, като не се препоръчват за бременни или кърмачки. Хапчетата съдържат гуарана и зелен чай, както и доза от хавайската дива роза. Резултатът е хиперенергия.

А ако Ви предстои и разходка до Амстердам спокойно може да посетите и магазина, който са открили в центъра на града.