Мълвата носи, че през есента Иван Тодоров-Злото е провел поне три срещи с Асен Василев и Настимир Ананиев.

 

Според официалната версия срещите били заради съмненията на тандема Асен Василев-Кирил Петков, че руски хакери са контролирали компютърни системи и информационни масиви на ПП.

Неофициалният прочит на срещите обаче гласи, че хакерите от „Тад груп“ са съумели да инсталират чрез подсигурен им достъп до изходните кодове на машините програма с алгоритъм за пренасочване на гласовете от една партия към друга.

 

Иван Тодоров-Злото, търговският директор на компанията Георги Янков и компютърният гений Кристиян Бойков бяха арестувани през лятото на 2019 г. и обвинени за разбиването на информационната система на НАП. Тогава личните данни на над 5 млн. българи бяха откраднати, а стотици заведоха частни дела срещу приходната агенция заради информационния теч.

 

Триото Тодоров-Янков-Бойков бе обвинено за тероризъм чрез компютърни престъпления, а от прокуратурата обявиха, че в хода на разследването са се натъкнали на данни, че „Тад груп“ рекетиран големи компании, разбивайки системите им за сигурност като впоследствие им предлагат многомилионни договори за кибер сигурност.

 

Обвинението в кибер тероризъм все още не е достигнало до съда, а след няколко седмици прекарани в ареста, Иван Тодоров, Георги Янков и Кристиян Бойков бяха освободени срещу парични гаранции.

 

Според мълвата от „Тад груп“ отново са подновили дейността си в сферата на кибер сигурността, както и че босът на компанията Иван Тодоров работи неофициално по проекти, възложени му от ПП.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Хакерите от „Тад груп“ манипулирали машините за гласуване така, че да…

Хакерите от „Тад груп“ манипулирали машините за гласуване така, че да… - Снимка 2

Хакерите от „Тад груп“ манипулирали машините за гласуване така, че да… - Снимка 3