Софийската градска прокуратура разследва убийството на 79-годишната актриса Виолета Донева. Според събраните доказателства до момента няма данни за користен мотив. Има насока за евентуален извършител, но доказателства за привличане към наказателна отговорност няма. Към момента няма и задържан, заяви говорителят на СГП прокурор Десислава Петрова.

Тялото на бившата съпруга на режисьора Людмил Стайков е открито на 22 октомври, събота, в апартамента й в столичния жк "Изток". Кога обаче е извършено убийството към момента все още не е ясно. 

Досъдебното производство е образувано в Столичната дирекция на полицията в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно – оглед на местопроизшествие, допълват от държавното обвинение. Уведомен е дежурен прокурор, който незабавно е предприел действия съобразно правомощията си по НПК. 
Той е дал указания и по случая се води интензивно разследване. При огледа са иззети веществени доказателства, назначени са съответните експертни изследвания, разпитани са всички установени свидетели, извършват се оперативно-издирвателни мероприятия.

Разследването продължава под ръководството и надзора на СГП. За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена, допълват от прокуратурата.
Виолета Кирилова Донева е родена на 7 септември 1943 г. в Петрич. През 1966 г. завършва ВИТИЗ със специалност актьорско майсторство. Първият й съпруг е Людмил Стайков, който е режисьор и на филма "Обич", превърнал Донева в легенда. Създаден по романа "Обич" на Александър Карасимеонов, в лентата на красивата Виолета партнира Стефан Данаилов.


Донева и Стайков имат един син, а по-късно се развеждат. Актрисата се омъжва втори път за баскетболиста Атанас Грънчаров.
Работи най-дълго във Военния театър - от 1967 до 1993 г., а след това и в общински театър "Възраждане" и Театър 199. От 2008 до 2010 г. е директор на Театър "Възраждане".
Източник: dir.bg
 

Горещи разкрития за убийството на известната актриса Виолета Донева