Сръбски моряк на 23 години е в неизвестност, сигнализират роднини

Моряк от Сърбия е безследно изчезнал, след като корабът му засяда по река Дунав в района на Силистра. Притеснени роднини подали сигнал, че нямат връзка с него. Той работи, като морятк на кораба Ljig под сръбски флаг. Последно е забелязан на борда на 19-ти август около 15:00 часа.

Сръбският кораб е заседнал в река Дунав в близост до Силистра. В издирването на моряка са се включили български и румънски екипи. За момента няма информация за местонахождението и състоянието му.

Роднините призовават всички, които могат да помогнат с информация за издирвания Неманя Чович  да я споделят.

Припомняме, че това не е първи случай на моряк да изчезва по река Дунав. През 2013-та година на борда на друг кораб също изчезва мистериозно млад член на екипажа. Корабът пътувал от Белград за Констанца. 24-годшният С. П. мистериозно изчезва около полунощ между 4-ти и 5-ти февруари около Никопол. Екипажът на кораба веднага уведомил всички органи, имащи отношение към корабоплаването. Започнало мащабно издирване, което продължило цяла нощ. Били използвани светлинни и звукови сигнали в търсенето, но за съжаление то не се увенчало с успех. Тялото не е открито и няма информация какво се е случило въпреки издирването и разследването по случая.

Източник: blitz.bg

Голяма мистерия: Млад моряк изчезна безследно в Дунав до Силистра