Георги Семерджиев се оказа замесен със Златко Баретата

За негово огромно съжаление плановете му претърпели крах

Нова порция разкрития за дрогирания убиец на пътя Георги Семерджиев видяха бял свят.

Оказва се, че проваленият футболист се е опитал да придобие собствеността върху професионален футболен клуб. Опитът му е от тази пролет, след участието му в измамата с луксозни возила на стойност над 10 млн. лева.

Георги Семерджиев се оказа замесен със Златко Баретата

Тази пролет дрогираният двоен убиец е провел серия от срещи със собственици на футболни отбори от Първа и Втора лига. Целта му е била да се сдобие с половината от собствеността. За негово огромно съжаление обаче нито един от преговорите му не бил увенчан с успех.

Твърди се, че Георги Семерджиев проявил най-сериозен интерес към акциите на „Локомотив“ (София). Той провел поне три срещи със собственика на клуба Иван Василев-Бозата.

Отначало бизнесменът бил въодушевен от разкриващата му се възможност за чувствително намаляване на разходите по издръжката на клуба чрез новия му партньор. Впоследствие обаче се отказал, тъй като бил предупреден, че Семерджиев ще му донесе редица проблеми.

Запознат с неуспешната сделка разкрива, че офертата към Бозата била за 1.5 млн. евро. Сумата щяла да дойде от триото Георги Семерджиев – Иван Бандаловски и бизнесмена Миро Гангстера. Срещу тази сума той щял да заеме поста вицепрезидент на клуба и да се сдобие с половината от собствеността му.

Предполага се, че крайната цел на Семерджиев е била да влезе отново в бизнеса с манипулиране на футболните мачове.

Припомняме, че преди 10 години, той бе арестуван заради участие в черно тото. След 72 часа в ареста, Семерджиев бе освободен като забележете – срещу него не бе образувано дело от прокуратурата. Запознати твърдят, че в схемата с черното тото над Семерджиев стоял Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата.

Източник: Уикенд