Георги Сапунджиев е съсобственик на компания, избрана да се грижи за пътищата на Велинград

Георги Сапунджиев, мъжът, който уби 4-годишния Паоло в Стара Загора, е задлъжнял с над 3 милиона евро. Конкретната сума на дъълговете му е кредит на стойност 3,4 милиона евро плюс още 200 хиляди лева дългове на фирмите, в които е съсобственик. Една от тях е "Еко енерджи мениджмънт", която е избрана да се грижи за пътищата на Велинград.

[caption id="attachment_412461" align="alignright" width="300"]Георги Сапунджиев Георги Сапунджиев[/caption]

В нея Георги Сапунджиев е съдружник с брат си Владимир, както и с още една фирма - ИФГ 2004. Те имат договор за инвестиционен кредит с ОББ от началото на 2013 година. Като гаранция е заложено имуществото на фирмата. През ноември 2012 година дружеството е било задължено да отстрани всички повреди по пътното платно, допуснати заради некачествено изпълнена работа.

На всичкото отгоре фирмата на Георги Сапунджиев стана печално известна с още един трагичен случай. На 29 април тази година машина уби млад работник, работещ по обект на "Еко енерджи мениджмънт". Друга от фирмите на шофьора, прегазил Паоло, пък е има запор от 200 хиляди лева заради дългове към друга банка - Сосиете дженерал експресбанк, научиха от "24 часа".