Отново запалиха автомобила й

Генка Шикерова стана жертва на поредна атака.

През изминалата нощ неизвестни лица са подпалили автомобила й. Припомняме, че това е втора поред атака от този вид. Шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи – комисар Ивайло Спиридонов посочи, че сигналът за горящ автомобил е подаден от очевидец, а инцидентът се е случил малко след полунощ.

Върху лекия автомобил на Генка Шикерова – „Шкода Октавия” са нанесени сериозни материални щети. Минути, след като е бил обхванат от пламъци, Генка е слязла пред блока. Очевидци видели, че автомобилът е обгърнат от пламъци и сигнализирали веднага в огнеборската служба.

[caption id="attachment_404415" align="alignleft" width="300"]Генка Шикерова отново остана без автомобил Генка Шикерова отново остана без автомобил[/caption]

Пристигайки на място (в близост до блок 50 в квартал „Гео Милев”), возилото вече било изгоряло почти до основи. През септември миналата година апаши подпалиха и друга кола на Генка Шикерова.

Днес в ефира на bTV бременната водеща сподели, че се чувства зле, след като неизвестни унищожават вече втори неин автомобил. Водещата на сутрешния блок споделя, че когато погледнала през прозореца, автомобилът й вече бил обхванат целия от пламъци. Специалисти са категорични, че подобни случки и неприятни вълнения не са препоръчителни, предвид бременността й. Генка Шикерова разказа, че един от огнеборците разкрил, че автомобилът й е подпален умишлено и допълнил, че е бил полят отгоре, откъм тавана. Водещата коментира, че изглежда този път колата й е била залята много добре, тъй като цялата била в пламъци.

Преди време от прокуратурата съобщили на Генка, че прекратяват преписката по случая с подпаления й първи автомобил - "Пежо 308”, тъй като не е открит извършителя. При изясняването на обстоятелствата около палежа на втория й автомобил, Генка пояснила, че няма конфликти в личния си живот, което навежда разследващите на мисълта, че по всяка вероятност палежът е извършен заради работата й. Информацията бе потвърдена в ефира на bTV и от шефа на СДВР Ивайло Спиридонов.

Генка Шикерова се затруднява да посочи какви са мотивите на подпалвачите, пише Блиц.