Финансовата криза и безпаричието принуждават стотици български граждани да прибягнат до отчаяни мерки, за да успеят да преживяват

Финансовата криза удари със страшна сила България. Принудени от безпаричието и липсата на достатъчно работни места, много българи прибягват до отчаяни мерки, за да успеят да свържат двата края и да се измъкнат от финансовата криза. Кредитите също вече не са предпочитан вариант от хората заради нечовешките им лихви.

[caption id="attachment_306812" align="alignleft" width="300"]Финансовата криза принуждава все повече българи да продават органите си Финансовата криза принуждава все повече българи да продават органите си[/caption]

Затова все повече сънародници прибягват до крайни отчаяни мерки, за да закърпят положението. Става въпрос за ставащата все по-популярна продажба на органи. Десетки българи вече са се ориентирали да предлагат органите си в мрежата, вместо да влизат в капана на кредитите и банките, алармират от "Телеграф". Бърза справка показва, че на пазара за органи се предлагат костен мозък, бъбреци и дори роговици на очи като цените варират и могат да бъдат между 20 и 70 хиляди лева.

Само в една подобна страница за продажба на органи от началото на годината досега са се регистрирали трима българи, които предлагат на пазара бъбреците си. В друг подобен сайт вече са се регистрирали над 10 души, готови да се разделят с органите си, за да спечелят бързи пари и да намерят изход от финансовата криза.

Повечето такива обяви започват с "продавам спешно", след което следва и органът, който е за продан, както и цената му. Повечето продавачи обясняват защо са се решили на отчаяната мярка. Повечето се нуждаят от пари за болен близък. Има обаче и случаи, в които финансовата криза е застигнала до такава степен хората, че те не успяват да си платят наема и другите сметки, какъвто е случаят на млада жена с две деца, видяха от БЛИЦ.