Те натикали 121 човека само в един камион

Полицията е задържала 2 лица, за които се смята, че са най-бруталните трафиканти на хора в България. Това са Ехрем и Северин от Русе. Те опитали да направят милиони само с един единствен курс. Те опитали да прекарат огромна група от бежанци, която е и най-голямата залавяна у нас – 121 човека, натъпкани в един камион.

Прокуратурата от Бургас обяви, че е задържала за 72 часа лицата Ехрем Хасан и Северин Огнянов, които са обвиняеми по престъплението трафик на хора. Те са обвинени за незаконно подпомагане на група от чужденци, съставена от 121 човека, които с тяхна помощ е трябвало да бъдат превозени през вътрешността на България и да напусна през границата в посока западна Европа.

Престъплението, за което са обвинени се е случило на 21-ви август в Камено, като държавното обвинение го квалифицира по чл. 281 и чл. 20 от НК.

Заловените чужденци са споделили, че са афганистанци, те са превозвани в камион. Разследващите са установили, че групата е преминала държавната граница по различен начин и на по-малки групи, като е определен сборен пункт на в община Средец. Оттам те е трябвало да бъдат превозени заедно до и да излязат от България, но били спипани от екипи на Гранична полиция.

Източник: blitz.bg

Ето кои са най-бруталните каналджии у нас