Бившият полицай Емил Драгомиров изнасял информация на бандити, за която получавал между 200 и 2000 долара.

Тази тема стана особено актуална покрай гръмките разкрития на вътрешния министър Иван Демерджиев, който обяви, че близо 40 полицейски служители работели за наркодилъра и рецидивист в катастрофите Георги Семерджиев.

Опитът сочи, че ако изобщо бъдат разкрити къртиците в МВР, след това се уреждат на още по-сладка и платена работа. Разбира се преди това старателно биват оневинени от съда. 
И за да не бъдем обвинени в голословие веднага ще ви дадем пример – богатата фирма „Автомагистрали“ приюти бившето ченге Емил Драгомиров, който  официално е ръководител на „Вътрешен контрол“.

Запознати уверяват, че раздава поръчки за охрана на пътищата на пернишки фирми. Така и не става ясно обаче какво точно охраняват. Най-вероятно е поредният канал за точене на пари. На свой ред те пък за благодарност му пускат фактури с тлъсти суми през няколко месеца да уж свършената работа. Като цяло заниманието е повече от чудесно.

Драгомиров е назначен по времето на Стоян Беличев, прочул се като шеф на държавните Автомагистрали, осигурявал авансово стотици милиони левове на фирми, които някога в необозримо бъдеще ще строят пътища.
Преди десетилетие Емил Драгомиров се превърна в медийна звезда, след като бе заловен при операция „Къртиците“ в столичния квартал „Хаджи Димитър“. 
Заедно с него бе арестуван и Антон Пандев от отдела на ДАНС, който трябва да следи за корупция сред магистратите. По онова време пък Драгомиров работи в отдел „Миграция“ на МВР.

Версията на Вътрешна сигурност е, че двамата давали подкупи на колеги от министерството, за да им изнасят информация. Драгомиров бил арестуван в момент, в който дал подкуп в размер на 500 долара за информация от ведомствените файлове. МВР твърди, че двете ченгета работели за банди, въртящи далавери с фалшиви кредитни карти и пари. Самият Драгомиров преди време бил служител на ГДБОП и бил част от отдела, разследващ подобни престъпления.

Драгомиров се интересувал и от разработките по линия на Европол срещу производители и пласьори на фалшиви пари и точещите кредитни карти. За целта били организирани три срещи, на които Драгомиров предлагал подкуп в размер на 200 до 2000 долара за информация, записана на флашка. За негово огромно съжаление третата среща се оказала фатална, тъй като бил задържан.

Двете ченгета-къртици били арестувани за срок от 72 часа, а срещу тях повдигнато обвинение за предлагане на подкуп. След като минава достатъчно време, за да бъде забравена историята, агентът от ДАНС Антон Пандев подава искане или да започне процес в съда или да бъде прекратен. И тъй като обвинението още не било готово, делото срещу него бива своевременно прекратено.

Така Емил Драгомиров остава единствената подсъдима „къртица“. Процесът за изнесената флашка в интерес на фалшификаторите стартира едва през 2019 г., т.е. девет години по-късно. Две години след старта на процеса, единственият подсъдим бива оправдан. За сметка на това към днешна дата е на сладка работа в „Автомагистрали“ и се занимава с профсъюзна дейност.

Член е на управителния съвет на Федерация на независимите строителни синдикати. Подчинените му казват, че бил голям познавач на хубавите напитки и обожавал да им се наслаждава от ранни зори, нищо, че през деня често му се налага да шофира.
Източник: Уикенд

Ето каква е съдбата на полицаите, изнасящи информация за бандити – живият пример за това е Емил Драгомиров

Ето каква е съдбата на полицаите, изнасящи информация за бандити – живият пример за това е Емил Драгомиров - Снимка 2