Емил Шарков е загинал заради некадърните действия на свои колеги

Емил Шарков е станал жертва на недопустима некомпетентност от страна на колеги-полицаи. След като минаха проверките покрай кървавата акция, която струваше живота на Емил Шарков, стана ясно, че полицаите от ОДМВР Велико Търново са проявили престъпна небрежност по време на разследването и подготовката за акцията срещу петко Савов.

[caption id="attachment_380111" align="alignleft" width="300"]Емил Шарков загинал заради полицейска небрежност Емил Шарков загинал заради полицейска небрежност[/caption]

Униформени от Велико Търново е трябвало да съберат информация в снимки за дома на ненормалника, а и за него самия. Изискването е било това да се случи тайно и без да буди подозрения. Това обаче не се случило. Напротив. Изпратените полицаи въобще не си направили труда да се крият докато заснемали къщата на лудия Савов. Само два дена преди фаталната акция, търновски полицай отново отишъл до Лясковец, за да направи нови снимки.

Макар да бил в цивилни дрехи, мъжът обикалял около жилището с вдигнат фотоапарат, а под сакото му се виждал и пистолетът му, разказват очевидци. Савов също го видял от прозореца си и дори му показал среден пръст.

Всичко това подействало като предупреждение за психаря и майка му и те се приготвили буквално за война, усещайки, че нещо се готви срещу тях. Така пристигналите на 14 март командоси, начело с Емил Шарков, попаднали в засада. Резултатът от която е смъртта на Емил Шарков и тежкото раняване на тримата му колеги, предават от "трду", цитирани от БЛИЦ.