Емил Шарков ни спаси от онзи страшен човек, разказват уплашените ученици

Емил Шарков може да се сдобие със собствен паметник. Идеята идва от ученици от училището в Лясковец СОУ "Максим Райкович", край което се разигра трагедията в петък. Децата разказват, че за пръв път от години не се боят да излязат на двора на училището си.

[caption id="attachment_379943" align="alignleft" width="300"]Искат да издигнат паметник на Емил Шарков Искат да издигнат паметник на Емил Шарков[/caption]

"Петко Савов ни замеряше с буркани, гърмеше от балкона си и постоянно ни заплашваше", разказват децата пред репортери на "Труд". И допълват, че са благодарни на полицаите, че са ги спасили от него. Учениците дори настояват в града да бъде издигнат паметник на Емил Шарков, който беше убит от ненормалника по време на акцията в петък. В града вече дори е започнало събирането на подписи за издигането на монумента.

Припомняме ви, че Емил Шарков загина в петък докато изпълняваше служебния си дълг. Полицаят, заедно с трима колеги, се е опитал да обезвреди Петко Савов, който се бил барикадирал в дома си и заплашвал да започне да стреля по децата от училището. В последвалата престрелка Емил Шарков загина, а колегите му бяха ранени.

Малко по-късно психарят беше задържан, а срещу него са повдигнати обвинения за предумишлено убийство.