Според запознати, двамата се занимават с търговия с наркотици. Васил Маникатов дори е лежал в затвора. Синът му също е задържан за разпространение на наркотици.

Бащата и синът явно са преструктурирали бизнеса си в кредитната сфера, но очевидно използват силовите методи, характерни за престъпните групи, в един по-бял бизнес. 

Забиването на кирка е стар мафиотски похват. През последните дни тези атаки в Сандански и околията са зачестили, като млад мъж от Петрич се оплака пред „Струма“, че снощи е намерил автомобила си унищожен. Лекият автомобил “Пежо” е бил паркиран в междублоково пространство в централната част на града. Кирката е така забита, че превозното средство е сериозно увредено. Майката на Борис Д. е подала сигнала в полицията, направен е оглед, вандалите се издирват. 

 

Твърди се, че въпросните “вандали” са именно Васил Маникатов – Маниката и синът му Боби Маникатов.

Преди години бащата, който е познат като наркобос №1 на Югозападна България, бе екстрадиран от Гърция за да излежи присъдата си в България именно за разпространявала наркотици. По живота му може да се напише книга или да се снима сериал като за колумбийски наркобарон. Името на Маниката се появи още в началото на 90-те години на миналия век, като 61-годишният бос прекарва голяма част от живота си по арести и затвори. 

В Гърция той беше задържан с хероин и осъден на 12 години затвор за това, че през 1996 г. продал 3,5 кг хероин на гръцки гражданин. Преди да бъде екстрадиран в южната ни съседка тогава, Маниката заяви, че е започнал легален бизнес – отглеждане на марули и вече е засадил 15000 корена.

Васил Маникатов бе отвлечен от групировката на „Наглите” докато бе в отпуск от затвора в Казичене. Тогава той платил 240 000 лева откуп за свободата си и стана един от основните свидетели срещу групата.

Синът му Борислав също не е далеч от бизнеса с дрогата. Боби Маникатов, познат като Малкия Маникат, вече бе арестуван при зрелищна спецакция в Сандански преди година.

Източник: mutrinews.com