Екшънът в Лясковец е провал за МВР, категоричен е Николай Бареков

Екшънът в Лясковец може да струва поста на Цветлин Йовчев като министър на вътрешните работи. Поне за това намекна Николай Бареков. Журналистът заяви, че случилото се в града и смъртта на служител на МВР е пореден провал в новата история на МВР. "Цветлин Йовчев трябва задължително да подаде оставка", заяви Бареков след трагедията в Лясковец.

[caption id="attachment_379208" align="alignleft" width="300"]Екшънът в Лясковец може да струва главата на Цветлин Йовчев Екшънът в Лясковец може да струва главата на Цветлин Йовчев[/caption]

И добави, че проведената от МВР операция в града е просто безобразна, научиха от ПИК. Бившият изпълнителен директор на ТВ7 обяви, че лично ще поиска от вътрешния министър да напусне поста, тъй като се бил провалил като министър и е необходимо да поеме отговорността за действията си. "Искам оставката му като лидер на най-голямата извънпарламентарна политическа сила", изцепи се Бареков. Новоизлюпеният политик поиска още да се обяви ден на национален траур в страната заради смъртта на полицая.

Припомняме ви, че екшънът в Лясковец тази сутрин взе живота на един полицай и прати в болница трима други. Психичноболният Петко Савов от града заплаши, че ще започне да стреля по деца от местното училище. Заради това полицията взе мерки и организира акция. Савов обаче се барикадира в дома си и отрки стрелба срещу униформените.