Костадин Костадинов и симпатизанти влязоха в конфликт с полицията

От ПП Възраждане организираха масово посещение на голям търговски обект без маски. Акцията им е насочена срещу новите мерки за справяне с Ковид-19 и задължителното носене на предпазни маски.

Екшън между политик и полиция във Варна, има арестуван

Лидерът на партията заедно с група симпатизанти са посетители търговски център, като са влезли и пазарували.

Малко след това им е отказано от персонала да бъдат обслужени, като основната причина е липсата на задължителните предпазни средства. Тогава напрежението се е покачило и групата блокирала входа на търговския обект. Били повикана полиция и СОД, които се отзовали на мястото. Един от привържениците на партията е задържан, като от МВР уточниха, че той е нападнал полицейския екип.

Това допълнително е наляло масло в огъня и между служителите на реда и представителите на партията е започнал скандал. От Възраждане обвиниха полицията, че е превишила правата си и са задържали човека неправомерно. Те се заканиха, че ще организират протестни действия пред районното управление.

Лидерът на партията обвини и търговския обект, че са постъпили неправомерно с отказването им да бъдат обслужени.

Сблъсъкът се случва в разгара на новата Ковид вълна, която обхваща България и към момента столицата и Черноморието са от най-засегнатите региони.

Източник: blitz.bg