Осъдителна присъда и 10 месеца затвор получи дилър от групата на пернишкия наркобос Райко Кръвта

Наркодилърът Радостин Методиев Седефчов, известен с прозвището Радо Шемета, влиза в затвора за 10 месеца, постанови съдът в Перник. През 2012 г. Шемета е закопчан с 0,14 грама хероин, който на черно струва около 7 лева. Макар стойността на намерената у него дрога да е много малка, магистратите сега решиха, че му се полагат решетки, пише пернишкият „Градски вестник“.

29-годишният наркодилър е стар клиент на Темида, който все успява да се изплъзне от ръката на закона.

[caption id="attachment_262642" align="alignleft" width="300"]prisyda-dilar Дилър на Райко Кръвта получи присъда[/caption]

Съден е няколко пъти за притежание и разпространение на наркотици, както и за кражби, но или е оправдаван на втора инстанция, или най-много да получи условна присъда. За деянието си от преди две години, Седефчов ще трябва да изтърпи наказанието си в затвора при строг режим, постанови Районният съд в град Перник.

В досието на Шемета фигурира и обвинение, че с бездействието си, е станал причина за смъртта на човек. През март 2009 г. той продава на Ст. Лазаров дрога, след приемане на която, наркоманът изпада в безсъзнание. Вместо да потърси помощ, Радо Шемета го зарязва в снега и по-късно младежът умира от измръзване. Съдът го наказа за това престъпно бездействие, отнело живота на един млад човек, единствено с 6 месеца „пробация“.

След показния разстрел на пернишкия наркобос Райко Кръвта и разбиване на неговата група, Шемета единствен от всички, не иска да приеме споразумение с прокуратурата. Независимо, че е осъден в Перник, той успява да се измъкне „между капките“ и при обжалването в софийския съд, излиза оправдан, и чист, като сълза.