Днес съдът ще вземе решение по искането за постоянното задържане

Днес се очаква съдът да вземе решение по искането за постоянното задържане на 18-годишния Мерт, който бе обвинен за извършеното двойно убийство в Джебел.

Окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров бе категоричен, че ще поиска най-тежкото наказание за Мерт Мехмед, тъй като не вижда индикации, че той има намерение да се поправи и да се впише в обществото. 18-годишният ученик е направил пълни самопризнания пред разследващите случая. Младежът е убил съседката си Джейлян, с която е имал връзка, след което посегнал на живота и на 7-годишната Джейда, за да открадне от дома й 300 лева и два мобилни телефона. Полицейските власти разкриха жестокото убийство за седмица, а Мерт е задържан.

[caption id="attachment_407108" align="alignright" width="300"]Днес съдът ще вземе решение за постоянното задържане на Мерт Днес съдът ще вземе решение за постоянното задържане на Мерт[/caption]

Разследващите откриха и окървавената брадва, с която е извършено двойното убийство. При обиска на дома му, „оръжието”, с което е убил Джейлян и малката Джейда е било открито зад гардероба. Според окръжния прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров, кървавата драма се е разиграла в нощта на 20 срещу 21 април. Вестник „24 часа” отбелязва на страниците си, че по време на следствения експеримент, Мерт е демонстрирал как се е промъкнал в апартамента на Джейлян, който се намира на първия етаж. В злощастната нощ той се изкачил по терасата, при което получил охлузвания по тялото, констатирани при извършения медицински преглед, след като е бил задържан.

Мерт признал, че се е вмъкнал в жилището на Джейлян с идеята да краде. Първоначалният му план обаче бил осуетен от 24-годишната жена, която се събудила от шума и се развикала. Този факт принудил Мерт да я удари с брадвата и Джейлян паднала върху спящата Джейда, която също се събудила. Тогава Мерт ударил с брадвата и малката Джейда. Още първия удар се оказал смъртоносен за момиченцето, но за всеки случай той нанесъл и повторен удар. След като успял да „обезвреди” детето и жената, Мерт хвърлил върху тях одеяло и преровил апартамента. Извършителят на жестокото престъпление се прибрал в дома си, който се намира в съседния блок, хвърлил окървавените дрехи за пране и легнал да спи. На следващия ден Мерт обикалял заедно с майка си по магазините, откъдето си купил нов телефон със сим карта и маратонки, пише pik.bg.