Симона започнала работа в МВР преди две години

Както вече стана ясно, униформената ятачката на престъпника Георги Семерджиев е получавала месечна заплата от него в размер на 2 хиляди лева.

След скандала, който гръмна около кървавото меле, отнело живота на две невинни жени в София, истината за скандалната полицайка излезе наяве. Тя бе отстранена от служба за срок от два месеца заради това, че е покровителствала убиеца Георги Семерджиев, което е престъпление по служба.

Дори не сте предполагали, че скандалната полицайка Симона Радева…

Семерджиев позвънил късно вечерта на 5 юли на Симона Радева. Позвъняването е броени минути, преди да отнеме живота на 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева.

Случайност или не, вероятно отговорните за това институции ще разследват, но е факт, че пръв на местопроизшествието се озовал Мирослав Якимов, който има връзка със Симона от три години. Той е полицай в IV РПУ-София. Запознати с разследването разкриват, че общо четирима полицаи от IV РПУ са помогнали на Семерджиев да се укрие и са му оказали помощ.

На всичкото отгоре ченгетата занесли и стълбата до жилището на проваления футболист. Именно с нейна помощ той влязъл в апартамента си, тъй като ключовете останали в разцепилия се на две джип.

Предполага се, че организатор на експресната нощна акция е именно Симона Радева, както и интимният й приятел Мирослав Якимов. Двамата дори обещали по пет бона на останалите полицаи-помагачи.

Запознати издават, че Симона Радева и други нейни колеги от I и IV РПУ често били засичани в компанията на двойния убиец.

От информация от Инспектората към МВР става ясно, че ченгетата редовно си миели личните автомобили безплатно в автомивката на рецидивиста.

Освен това Симона Радева и Мирослав Якимов често пъти били засичани да шофират баровски „Лексус“ за 130 бона. Скъпото возило им било предоставено от Семерджиев. То даже било паркирано пред входа на I РПУ, където до неотдавна работеше скандалната полицайка.

Ден след кървавото меле, причинено от Семерджиев, Мирослав Якимов помолил свой приближен да остави скъпарския джип в автомивката на арестувания провален футболист.

Междувременно стана ясно, че 22-годишната скандална полицайка Симона Радева е била назначена в МВР през есента на 2022 г., за което посредничил шефът на Синдикалната федерация на служителите на МВР – Илия Кузманов. Припомняме, че освен виден синдикалист, борещ се за увеличение на полицейските възнаграждения, Кузманов е и началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в V РПУ-София.

Източник: Уикенд