По време на акцията са проверени общо десет адреса

След като по-рано днес ромският квартал „Столипиново” в Пловдив, бе обсаден от полицията, резултатите вече са налице.

Полицейските власти претарашиха къщи и офиси в търсенето на забранени наркотични вещества. В крайна сметка, са били арестувани 16 души, за които се смята, че са се занимавали с разпространението на дрогата. Всички моторни превозни средства, преминаващи през организираните пет контролно-пропускателни пункта в квартала, са били подложени на щателна проверка. От полицията уточняват, че по време на днешната полицейска акция, са били проверени общо десет адреса, от които 5 търговски обекта и пет къщи. При извършения обиск, са конфискувани златни накити, забранени вещества и пари.

[caption id="attachment_407044" align="alignright" width="300"]Проверени са общо 10 адреса в "Столипиново" Проверени са общо 10 адреса в "Столипиново"[/caption]

Образувани са две досъдебни производства и седем бързи полицейски производства за притежание и разпространение на забранени вещества. 16-те арестувани ще останат в ареста за 24 часа. Според официалната информация, задържаните са между 20 и 50 години. Сред арестуваните има и жена на 32 години. На единайсет от арестуваните са били повдигнати обвинения, а петима от тях са приведени в следствения арест за срок от три денонощия

В рамките на акцията, в жилище, намиращо се на улица „Успех”, полицейските служители са открили над 12 хиляди къса цигари от различни марки. Всички те са били без задължителния български бандерол. 49-годишната пловдивчанка С.Н. е била заподозряна в незаконно съхранение и разпространение на тютюневи изделия. Тя е задържана за едно денонощие и срещу нея е образувано досъдебно производство в „Икономическа полиция”, пише pik.bg.

Преди няколко дни, ромите от „Столипиново” преживяха и друго сътресение, след като фадроми нахлуха в квартала и започнаха да събарят масово незаконните постройки. По-рано днес пък, позовавайки се на информация на зрител, bTV алармира, че върху гробище в Пловдив е изникнало циганско гето. Най-потресаващото в случая, е, че ромите използвали надгробните камъни за строителен материал. Всъщност сравнително новия незаконен ромски квартал, който се намира в широкия център на Пловдив е от седем години, а общината не прави нищо по въпроса, пише Блиц.