В началото на месеца 25-годишният депутатски наследник Иван Димов, който е син на бившата депутатка от ГЕРБ Ирена Димова, е бил спрян за проверка от патрулен екип в Студентски град, а при обиск в чантата му са били открити хапчета екстази, предназначени за продажба. Полицаите са намерили в автомобила „Киа Спортидж“ с регистрационна табела М 3088 ВМ, шофиран от депутатския син, малко количество марихуана, както и електрошок и метална тръба, а спътникът му Велизар бил въоръжен с газов пистолет и с нож с 15-сантиметрово острие.

 

Димов обаче бил освободен броени часове след задържането му. Полицейските служители били обвинени, че са взели пари от наркобоса Радослав Иванов – Темерута, за да преследват и арестуват конкурентите му. Хора от ъндърграунда потвърждават, че през последната година депутатския син успял да се утвърди като бос на уличната търговия на синтетична дрога и марихуана в Студентски град като за него наркотици пласират трима дилъри. Те разпространяват дрогата, използвайки пистов мотор и лек автомобил „Хонда“ CR-V с регистрационна табела М 5025 ВР. Наркобандата на Иван Депутата, както е наричан наследникът на Ирена Димова в София, държи монопола върху продажбата на дрога в дискотеките в Студентски град.

Групата реализира най-голям оборот в чалга заведението „Илюжън“ благодарение на близкото приятелство между Иван и собственика на дискотеката Пламен Кронев. Наскоро Кронев беше арестуван след редица оплаквания на служители на дискотеката, които бяха заключени, обвинени и бити от него и от съдружника му Веселин Илиев заради откраднати пари от оборота на нощно заведение.

 

Според запознати именно наркодейността на сина на Ирена Димова е станала причина бившата баскетболистка да не бъде сред кандидат-депутатите на ГЕРБ на последните извънредни парламентарни избори, проведени в началото на месец юни. След като беше депутат в 5 поредни народни събрания и неизменно водеше депутатската листа на ГЕРБ в Монтана, Ирена Димова изненадващо беше отстранена от листата за народни представители, а от партията на Бойко Борисов не дадоха обяснения за разжалването й. В Монтана се мълви, че Ирена Димова е изпаднала в немилост пред Борисов заради серия от криминални случаи с нейния син Иван.

 

„Преди да се установи в София и да създаде своя собствена наркобанда, Иван контролираше уличната продажба на наркотици в Монтана и в Лом и замеси името си в куп криминални инциденти. Заедно със свои приятели Иван Димов вилнееше по местните дискотеки и често пребиваше безпричинно невинни посетители“, разказва запознат с изцепките на депутатското отроче.

 

Бизнесът с дрога, който синът на Ирена Димова върти в София, изглежда, е успешен, тъй като преди по-малко от три месеца Иван се е сдобил с апартамент от 95 кв. м с прилежащ гараж към него в софийския квартал „Лозенец“. Стойността на сделката, която е вписана в Имотния регистър, е за 700 000 лева.

Източник: Уикенд, crimesbg.com